V središču Ljubljane z ostrim predmetom huje poškodoval žensko

Črna kronika 16. Nov 202210:43 > 14:59
policijski avto
Fotografija je simbolična (Vir: Srdjan Zivulovic /Bobo)

V torek proti večeru je moški v središču Ljubljane z ostrim predmetom huje poškodoval znanko. Njeno življenje je ogroženo. Motiv za dejanje še ni znan, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Osumljenec, državljan Eritreje, naj bi bil v Sloveniji že več kot deset let, z napadeno pa izhajata iz istega socialnega okolja, oba naj bi pestila socialna stiska.

V torek pozno popoldne so ljubljanske policiste obvestilo o napadu v centru Ljubljane. Osumljenec je z ostrim predmetom huje poškodoval oškodovanko in nato peš pobegnil s kraja dogodka, so sporočili s PU Ljubljana.

Poškodovanko so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, njeno življenje pa je ogroženo, je sporočila policija.

Policisti so osumljenca kmalu po dogodku prijeli in mu odvzeli prostost. Osumljenec je državljan Eritreje, ki že od leta 2010 biva v Sloveniji. Njegovo bivanje je urejeno na podlagi dovolitve zadrževanja, ki ga predpisuje Zakon o tujcih. Gre za kategorijo tujca, ki ga Slovenija ne more vrniti v izvorno državo. Postopki pristojnih organov glede njegovega statusa še potekajo.

Osumljenca so policisti v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja.

Kot so na današnji izjavi za javnost pojasnili z ljubljanske policije, je bila napadena državljanka Slovenije, z napadalcem pa sta se poznala že od prej. Po podatkih N1 naj bi oba pestila socialna stiska, neuradno naj bi bila oba brezdomca.

Motiv za dejanje do zdaj ni znan.

Policisti so osumljenca izsledili kmalu po napadu. Opravljen je bil ogled kraja dejanja, poteka intenzivna kriminalistična preiskava. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, policisti ga bodo privedli pred preiskovalnega sodnika.

Zaradi napada so se v sredo po družbenih omrežjih razširili pozivi k organiziranju tako imenovanih vaških straž. Po mnenju predstavnika za odnose z javnostmi na PU Ljubljana Tomaža Tomaževiča potrebe po njih ni:

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.