V streljanju v stanovanjski hiši v Mostah umrla starejša zakonca

Policija
Fotografija je simbolična. (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

Na območju Most je v petek popoldan prišlo do streljanja, v katerem sta umrli dve osebi. V eni izmed stanovanjskih hiš so ju našli sorodniki in o tem obvestili ljubljanske policiste. Po prvih zbranih informacijah kriminalisti sumijo, da je 80-letni moški najprej ustrelil svojo 78-letno zakonsko partnerico, nato pa sodil še sebi.

Ljubljanski policisti so bili v petek okrog 17. ure obveščeni, da so sorodniki v eni izmed stanovanjskih hiš na območju Most našli dve mrtvi osebi, in sicer 80-letnega moškega in 78-letno žensko. Oba sta umrla zaradi strelnih ran, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Glede na okoliščine na kraju ter do sedaj zbrana obvestila kriminalisti sumijo, da je moški najprej ustrelil svojo zakonsko partnerico, po dejanju pa storil samomor. Trenutno ni znakov, da bi bila v dogodek vpletena tretja oseba, so dodali ljubljanski policisti. Osumljenec je orožje posedoval legalno, pred tem pa ga policija ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja, so dodali.

PU Ljubljana bo o vseh okoliščinah dogodka obvestila okrožno državno tožilstvo, zaradi nadaljevanja preiskave pa več podatkov javnosti v tem trenutku ne morejo posredovati.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.