V trčenju dveh tovornjakov na pomurski avtocesti umrl eden izmed voznikov

Črna kronika 15. Feb 202307:44 > 13:58 0 komentarjev
prometna nesreča, pomurska AC
Promet.si/Twitter

Zaradi trčenja dveh tovornjakov je bila dopoldne več ur popolnoma zaprta pomurska avtocesta med priključkoma Sveti Jurij ob Ščavnici in Vučja vas proti Murski Soboti. V pokvarjen tovornjak, ki je počasi vozil po voznem pasu, je trčil drugi tovornjak, njegov voznik pa je na kraju nesreče umrl.

Zaradi prometne nesreče je bila dopoldne več ur zaprta pomurska avtocesta med priključkoma Sveti Jurij ob Ščavnici in Vučja vas proti Murski Soboti. Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, sta bila v nesreči udeležena dva tovornjaka, eden od voznikov pa je na kraju nesreče umrl.

Policisti so po ogledu avtocestnega odseka ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 60-letni madžarski državljan. Ta je s pokvarjenim tovornjakom počasi vozil po voznem pasu in se ni ustavil na prvem varnostnem prostoru.

V zadek pokvarjenega polpriklopnika pa je s tovornjakom trčil 36-letni slovenski državljan, ki je na kraju nesreče umrl. Policisti okoliščine prometne nesreče še preverjajo, ko bodo zbrali vsa obvestila, pa bodo obvestili tudi tožilko. Kraj nesreče sta si sicer ogledala preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka.

Kot so sporočili s PU Murska Sobota, je današnji umrli voznik letošnja peta smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah. “V enakem obdobju lanskega leta ni bilo žrtev prometnih nesreč,” so še navedli v sporočilu za javnost in voznike pozvali k previdni vožnji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!