V Velenju 33-letnik zabodel 36-letnika

Črna kronika 30. Jan 202211:01 > 11:03
Policija
Fotografija je simbolična. (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

V Velenju je v petek zvečer 33-letni moški z nožem zabodel 36-letnika in ga hudo poškodoval. Moška sta se sprla, zabodenega 36-letnika pa je rešil sosed. Osumljencu so policisti odvzeli prostost, danes ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Osumljenec je po ugotovitvah celjskih policistov v petek zvečer prišel do stanovanja 36-letnega moškega v stanovanjskem bloku v Velenju. Moška sta se sprla, do prepira naj bi prišlo zaradi dolžniško-upniških razmerij. Med prepirom je 33-letnik z nožem zabodel 36-letnika.

Dogajanje je opazil sosed, ki mu je uspelo poškodovanega 36-letnika povleči v svoje stanovanje. Osumljeni je nato poskušal vstopiti v sosedovo stanovanje, a mu to na srečo ni uspelo, je pa z nožem poškodoval vhodna vrata stanovanja, so zapisali na Policijski upravi Celje.

Hudo poškodovanega 36-letnika so reševalci odpeljali v Splošno bolnišnico Celje. Zaradi izjemno hudih poškodb je ostal na zdravljenju.

Policisti so osumljenci kmalu po storjenem dejanju odvzeli prostost. Danes ga bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskus uboja privedli k preiskovalnemu sodniku.