Vandali v Celju nad spomenik in pročelje stavbe

Črna kronika 30. Jan 202313:53 1 komentar
vandalizem celje foto matija kovač
Matija Kovač/Facebook

Neznanci so v Celju poškodovali spomenika Vojna in mir na Gledališkem trgu ter pročelja bližnje stavbe. Dejanje je obsodil tudi celjski župan Matija Kovač.

Celjska policija je v minulih dneh prejela prijavo o poškodovanju spomenika Vojna in mir na Gledališkem trgu v Celju ter pročelja bližnje stavbe. V obeh primerih preiskava še poteka, so za STA danes povedali na Policijski upravi Celje. Celjski župan Matija Kovač je v zapisu na svojem profilu na Facebooku močno obsodil tovrstna dejanja.

Po županovem mnenju je bil cilj vandalov tabla stranke Levica, ki je nameščena na fasadi omenjene stavbe. Ohranjanje in spoštovanje okolja, javne infrastrukture, še posebej pa kulturne in zgodovinske dediščine, je kolektivna odgovornost, saj s tem predstavljamo, kdo smo kot skupnost, je dodal Kovač.

Ta infrastruktura, tako Kovač, je namreč celjski zaklad, in ne platno za vandalizem. Tovrstna dejanja zato celjski župan močno obsoja in poziva vse občane k spoštovanju in skrbi za okolje ter skupno lastnino, predvsem pa tudi k strpnemu in kulturnemu dialogu.

vandalizem v Celju vandalizem v Celju
Spomenik (FOTO: Matija Kovač/Facebook)
vandalizem v Celju vandalizem v Celju
Stavba (FOTO: Matija Kovač/Facebook)

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje