Velenjčan grozil, da se bo razstrelil v stanovanju

Črna kronika 29. Feb 202410:18 1 komentar
mesto Velenje
Foto: Borut Živulović /BOBO

Velenjčan je skozi okno stanovanjskega bloka zmetal več stvari, nato pa zagrozil, da se bo razstrelil. Policisti so zaradi varnosti evakuirali prebivalce bloka.

Občan je zjutraj okoli 8.30 velenjske policiste obvestil o čudnem ravnanju soseda, ki je skozi okno stanovanjskega bloka v Velenju zmetal več različnih stvari.

Na kraj je nemudoma odšla patrulja Policijske postaje Velenje in ugotovila, da občan, ki se je zaprl v stanovanje, iz katerega je iztekala voda, grozi, da se bo razstrelil, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Policisti so zaradi zagotovitve varnosti v sodelovanju z gasilci evakuirali stanovalce celotnega vhoda stanovanjskega bloka, gasilci pa so zaprli vodo in tako ustavili iztekanje vode in posledično škodo. Policistom je medtem uspelo vzpostaviti stik z občanom in ga obvladati ter pomiriti.

Kot so sporočili s policije, je po prvih podatkih šlo za lažne grožnje, saj občan pri sebi ni imel eksplozivnih snovi. Občana so hospitalizirali, policisti pa nadaljujejo ogled kraja dejanja in ostala preiskovalna dejanja, so še dodali na policiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje