Velik požar na Pagu: zagorelo v bližini priljubljene plaže

Črna kronika 09. Avg 202207:51 > 10:15 0 komentarjev
pozar pag
Vatrogasci - 123/Dvd Novalja/Facebooku

Ponoči je zagorelo v bližini plaže Zrće na otoku Pag. Ogenj je pod nadzorom, gasilci na terenu nadzorujejo pogorišče.

Ponoči je zagorelo v bližini plaže Zrće na otoku Pag. Požar je pod nadzorom, gasilci so še vedno na terenu in nadzorujejo pogorišče, poroča N1 Zagreb. Pri gašenju je sodelovalo 40 gasilcev, štiri gasilska vozila in kanader. Kot poroča portal Požeški.hr, je gašenje oteževala burja, ki je pihala vso noč. Zaradi burje je oteženo tudi nadzorovanje požarišča.

Gasilci iz Novalje so na Facebooku objavili posnetek gašenja.

Lokali na plaži Zrće so takoj, ko so opazili požar, svoje goste usmerili k izhodom, na avtobuse in v taksije, da bi jih čim prej odpeljali s plaže. Nihče ni bil poškodovan. S parkirišča so morali gasilci odstraniti tudi okoli 200 avtomobilov, da so gasilska vozila sploh lahko prišla do borovega gozda, v katerem je zagorelo. Skrbelo pa jih je tudi, da bi zagorela vozila, ogenj pa bi se lahko razširil med njimi, piše portal Index.hr. Zaradi požara so v Novalji ustavili tudi promet na državni cesti Pag–Novalja, a je zjutraj že normalno stekel.

Gasilski poveljnik Zvonimir Lončarić je za hrvaške medije povedal, da ne dvomi, da je za požar kriv človek. “Zadevo mora preiskati policija, ki bo ugotavljala tudi, ali je šlo za malomarnost ali je bil požar povzročen namerno,” je dejal. Zadovoljenj je, da se je kljub težkim okoliščinam vse dobro izšlo, da ni nihče poškodovan in da je škoda omejena le na gozd, objekti pa niso bili poškodovani.

Vzrok požara sicer še ni znan. Prav tako pa še ni znano, kolikšno območje je zajel ogenj.

Zagorelo tudi pri Crikvenici

Ponoči je zagorelo tudi pri Crikvenici. Na terenu je bilo približno 60 gasilcev, gašenje je prav tako oteževala silovita burja. Ogenj je zajel borov gozd, zaradi požara pa je bil sinoči v dimu tudi center Crikvenice. Gasilci so imeli poleg vetra težave z dostavo vode do terena, zato so jo med drugim črpali iz bazenov pred hišami.

Požar je po pisanju hrvaških medijev že pod nadzorom.

V nedeljo je velik požar izbruhnil tudi na otoku Hvar, gasilcem pa ga je v ponedeljek uspelo omejiti in pogasiti. V požaru je zgorelo deset hektarjev borovih dreves, prav tako je umrl en domačin, ki je želel pred ognjenimi zublji rešiti delovni stroj. Splitska policija je medtem sporočila, da je požar povzročil odprti ogenj ali žerjavica, zoper neznanega storilca pa bo podala kazensko ovadbo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!