Visoka kazen za voznika tovornjaka, ki je pijan vijugal po cesti

Črna kronika 04. Mar 202413:31 1 komentar
Tovornjak
Foto: SENP

Policisti so na relaciji Novo mesto–Brežice ustavili voznika tovornjaka, ki je vijugal po vozišču in vozil po odstavnem pasu. Tudi njegovo vozilo tehnično ni bilo brezhibno, policisti so ugotovili tudi, da je vozil pod vplivom alkohola. Plačati bo moral visoko denarno kazen.

V petek okoli 13. ure so policisti Specializirane enote za nadzor prometa in policisti Urada za informatiko in telekomunikacije z vozilom za snemanje vozil in voznikov opravljali nadzor prometa na relaciji Novo mesto–Brežice.

Pri počivališču Zaloke so dohiteli voznika tovornjaka s srbskimi registrskimi oznakami, ki je vijugal po vozišču in vozil po odstavnem pasu, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Zaradi nezanesljive in nevarne vožnje so ga ustavili in izvedli kontrolo.

Pri pregledu vozila so ugotovili, da vozilo ni tehnično brezhibno. Policisti so zaznali več napak, predvsem na sistemu za ustavljanje, kjer je bil zavorni kolut povsem nabrazdan in napokan, iz vozila pa so iztekale tekočine, med drugim olje in zavorno olje. 43-letni voznik prav tako ni spoštoval predpisanih tedenskih počitkov, saj je brez počitka vozil kar dvanajst dni zapored. Obenem je zatajil podatke na tahografu, torej na različne načine prikril oziroma zatajil vožnje in druga dela.

Policisti so opravili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,77 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Voznika so izločili iz prometa, mu odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog v skupnem znesku štiri tisoč evrov in ga zaradi vožnje pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom privedli pred pristojno sodišče v Krškem. Sodnica mu je s sodbo izrekla globo v višini 1.200 evrov ter stransko sankcijo 18 kazenskih točk. Vozniku so vročili tudi plačilni nalog za pravno osebo za kršitve v skupnem znesku 15.500 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje