Vozila pod vplivom droge, strokovni pregled pa odločno odklonila

Črna kronika 17. Nov 202315:20 0 komentarjev
Policija
Foto: Žiga Živulović jr. /BOBO

Na območju občine Kanal ob Soči so policisti ustavili voznico, ki je vozila pod vplivom prepovedanih drog, kar je potrdil hitri test, odklonila pa je strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Kršiteljica se bo morala zagovarjati na sodišču.

Novogoriški policisti so danes v okolici naselja Plave (občina Kanal ob Soči) ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila in ji odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi.

Rezultat je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabinoidi), zato so ji policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je 50-letna voznica odločno odklonila. Policisti so ji zato prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Zoper kršiteljico so policisti podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ob tem so policisti znova opozorili, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Te substance namreč zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije, kar neposredno vpliva na zmanjšanje prometne varnosti in poveča možnost povzročitve prometne nesreče.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!