Voznica začetnica divjala po naselju: omejitev 50, ona pa je vozila 105 km/h

Črna kronika 12. Dec 202308:16 3 komentarji
Prekoračitev hitrosti
Foto: PU Celje

V nedeljo dopoldan so celjski policisti v Šentjurju ustavili voznico začetnico, ki je v naselju vozila s hitrostjo 105 kilometrov na uro. Grozi ji odvzem vozniškega dovoljenja in globa 750 evrov. Hitrost je prekoračil tudi voznik v Celju, ki se na navodila policistov, naj ustavi, ni odzval in je peljal naprej. Test je pokazal, da je vozil pijan.

V nedeljo okrog 13. ure so celjski prometni policisti med izvajanjem meritev hitrosti v Trnovcu na območju Šentjurja ustavili voznico, ki je za več kot dvakrat prekoračila dovoljeno omejitev hitrosti.

V naselju, kjer je hitrost vožnje omejena na 50 kilometrov na uro, je vozila s hitrostjo 105 kilometrov na uro.

Policisti so ugotovili, da gre za voznico začetnico. Začasno so ji odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Poleg globe 750 evrov je za takšno prekoračitev hitrosti namreč predpisan tudi odvzem vozniškega dovoljenja.

Uro kasneje so v naselju Celje ustavili še enega voznika, ki je vozil s hitrostjo 72 kilometrov na uro. Kljub temu da so mu policisti nakazali, naj ustavi, je peljal dalje. Prometna policista sta zato za njim odpeljala z vklopljeno sireno in mu odredila preizkus alkoholiziranosti.

Voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligrama alkohola oziroma okrog 1,3 promila.

Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi prekoračene hitrosti, neupoštevanja znakov policista in vožnje pod vplivom alkohola vozniku grozi globa v višini 1.200 evrov.

Policisti ob tem poudarjajo, da alkohol in volan ne sodita skupaj, ter voznikom svetujejo, naj upoštevajo omejitve hitrosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje