Voznik tovornjaka na kokainu nezanesljivo vozil po štajerki

Črna kronika 23. Apr 202411:35 0 komentarjev
droge, test
Hitri test za droge (Foto: PU Celje)

Celjski policisti so v ponedeljek na avtocesti opazili nenavadno vožnjo tovornega vozila. Voznika so ustavili, v postopku pa ugotovili, da je vozil pod vplivom kokaina. Čaka ga visoka kazen.

Prometi policisti so včeraj dopoldne na štajerski avtocesti na območju Celja opazili nenavadno vožnjo enega izmed tovornjakov. Ker je voznik vozil zelo nezanesljivo, so ga na počivališču Lopata ustavili.

V postopku je voznik najprej opravil preizkus alkoholiziranosti, a je bil negativen. Zato so policisti opravili še hitri test na droge, ki je pokazal, da je voznik za volanom sedel pod vplivom kokaina. Strokovni pregled je voznik odklonil.

Zaradi vožnje pod vplivom prepovedane droge so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Na Okrajno sodišče v Celju so podali obdolžilni predlog. Za omenjeni prekršek je v skladu s kazenskim zakonikom predvidena denarna kazen v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Voznik, ki je prevoze opravljal za samostojnega podjetnika, ni vozil le pod vplivom prepovedane droge, ampak je imel v digitalnem tahografu vstavljeno kartico, ki je potekla že februarja letos. Zato so mu policisti izrekli še 2.000 evrov denarne kazni.

Zoper samostojnega podjetnika, za katerega je voznik opravljal prevoze, pa sledi hitri postopek z izdajo odločbe v znesku 4.000 evrov.

Na celjski policijski upravi opozarjajo, da uživanje prepovedanih drog, podobno kot alkohol, bistveno zmožnost voznika za varno udeležbo v prometu. Vožnja pod vplivom kokaina pri voznikih vzbuja pretirano samozavest, njihovo vedenje pa je nepredvidljivo, kar je ob velikih hitrostih in gostoti prometa na avtocestah še posebej nevarno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!