Voznik začetnik omejitev prekoračil za 111 kilometrov na uro

Črna kronika 12. Jul 202210:27 > 10:35 1 komentar
radar
Srdjan Živulović/BOBO

Celjski policisti so v zadnjih dneh obravnavali voznika, ki je omejitev hitrosti prekoračil kar za 111 kilometrov na uro.

Policisti PU Celje so v zadnjih dneh ustavili voznika, ki je krepko prekoračil omejitev hitrosti. Zunaj naselja Šentjanž, kjer je hitrost vožnje omejena na 70 kilometrov na uro, so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil kar 191 kilometrov na uro.  Ob upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti so ugotovili, da je dovoljeno hitrost vožnje prekoračil za najmanj 111 kilometrov na uro.

Kot so kasneje ugotovili, je šlo za voznika začetnika. Takšen status imajo pri nas vozniki do dopolnjenega 21. leta starosti ter voznik dve leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja. Zanje veljajo posebne omejitve: med vožnjo v organizmu ne smejo imeti alkohola, vozniško dovoljenje pa se jim lahko odvzame, če v času dveh let dosežejo ali presežejo sedem kazenskih točk v cestnem prometu.

Policisti so prehitremu vozniku začetniku nadaljnjo vožnjo prepovedali in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Predlagan bo tudi v postopek na Okrajno sodišče v Celju. Za storjen prekršek je predpisana globa 1.200 € in 18 kazenskih točk, kar pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. S policije opozarjajo, da je prekomerna hitrost še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, zato vse voznike opozarjajo na spoštovanje omejitev hitrosti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje