Z Male Mojstrovke rešili skupino nemških turistov v supergah

Črna kronika 13. Avg 202115:22 > 15:35 1 komentar
Nemški turisti v planine v neprimerni obutvi
Gorska Reševalna Zveza Slovenije/FACEBOOK

Gorski reševalci so sinoči z Male Mojstrovke rešili skupino nemških turistov, ki se je na pot odpravila z neprimerno opremo in obutvijo. Ob tem so vse pohodnike pozvali, naj se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ter se nanjo ustrezno pripravijo.

Gorski reševalci z območja Kranjske Gore in Bovca so sinoči opravili nočno intervencijo, v kateri so reševali skupino nemških turistov.

Ta se je pozno popoldan v četrtek z neprimerno opremo in obutvijo odpravila na Malo Mojstrovko. Reševalci so jih v zgodnjih jutranjih urah varno pospremili v dolino, kot so sporočili.

Ob tem so vse, ki se odpravljajo v hribe in gore, pozvali k primerni obutvi in opremi. “Pred nami je še en počitniški vikend, ko v hribih pričakujemo veliko obiska, zato ponovimo: na turo se dobro pripravite, pravilno opremite, izberite primerno turo svojim psihofizičnim sposobnosti,” so zapisali.

Na pot se odpravite zgodaj zjutraj

Obenem so pozvali, naj pohodniki na pot prinesejo zadostno količino hrane in pijače.

“Predvsem pa se na pot odpravite zgodaj zjutraj! Vroče bo,” so sporočili.

Tovrstnih reševanj veliko

Tudi Turistično zvezo Slovenijo so pozvali k temu, da v svojih pisarnah po državi opozarjajo na zahtevnost terena našega visokogorja. “Takih reševanj je res kar nekaj,” so sporočili.

Nemški turisti v planine v neprimerni obutvi
Gorska reševalna zveza Slovenije/FACEBOOK

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje