Za posledicami sobotne prometne nesreče umrl 58-letni motorist

Črna kronika 16. Apr 202411:49 1 komentar
motor
Slika je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Za posledicami prometne nesreče, ki se je v soboto zgodila na cesti med Škofjo Loko in Železniki, je umrl 58-letni motorist, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. Na gorenjskih cestah so policisti letos obravnavali 483 prometnih nesreč, lani v enakem obdobju 469, za posledicami nesreč sta letos umrli dve osebi, lani v enakem obdobju tri.

V prometni nesreči, ki se je na relaciji Škofja Loka-Železniki zgodila v soboto popoldne, je po podatkih policije 30-letni voznik z avtomobilom vozil proti Železnikom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljal 58-letni motorist.

Prišlo je do trčenja, v katerem je bil motorist hudo poškodovan in so ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v zdravstveno ustanovo. V ponedeljek pa so bili na Policijski upravi Kranj obveščeni, da je motorist za posledicami poškodb umrl.

V nesreči je bil lažje poškodovan tudi 30-letni voznik avtomobila, ki so ga z reševalnim vozilom prav tako odpeljali v zdravstveno ustanovo. Za voznika avtomobila policisti vodijo postopek zaradi kaznivega dejanja s področja varnosti javnega prometa.

V prometnih nesrečah, ki so jih gorenjski policisti obravnavali letos, je bilo 12 oseb hudo poškodovanih, lani v enakem obdobju 14, lahko poškodovanih pa 86 (lani 101). Med letošnjimi prometnimi nesrečami je bila v 80 nesrečah vzrok neprilagojena hitrost, podobno je bilo tudi lani v enakem obdobju. Kot še navajajo gorenjski policisti, največ prometnih nesreč obravnavajo ob petkih in med 9. in 15. uro.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje