Požar v tovarni Belinka pogašen, nastala večja materialna škoda

Črna kronika 09. Maj. 202219:17 > 10. Maj. 2022 06:14
Delite:
Tovarna Belinka
Foto: Žiga Živulović Jr./Bobo

V ponedeljek nekaj po 18. uri je zagorelo v tovarni Belinka na Zasavski cesti v ljubljanskih Črnučah, so za STA potrdili v podjetju. Kot so potrdili na Gasilski brigadi Ljubljana, so požar že pogasili. Po doslej znanih podatkih v dogodku ni bil poškodovan nihče, nastala pa je večja materialna škoda, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

S PU Ljubljana so sporočili, da so bili v ponedeljek ob 18.20 obveščeni, da je zagorelo v enem izmed podjetij na območju Šentjakoba. Da gre za požar v tovarni Belinka v ljubljanskih Črnučah, so potrdili v podjetju.

Gasilci GB Ljubljana, PGD Podgorica-Šentjakob, Nadgorica, Črnuče, Ježica, Stožice, Tomačevo–Jarše, IGE Belinka-Ljubljana in Sostro so požar kmalu omejili, vendar je pri tem nastala večja materialna škoda. V dogodku ni bil nihče poškodovan, prav tako po do sedaj znanih podatkih ni prišlo do onesnaženja okolja.

Ko bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo, bodo kriminalisti opravili ogled kraja požara, da bi ugotovili vzrok požara, o ugotovljenih okoliščinah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Iz podjetja Belinka Perkemija so zvečer prav tako potrdili, da je požar pogašen. Kot so ob tem pojasnili, je ogenj zajel stolp, v katerem poteka pralna linija, pogašen je bil v manj kot 30 minutah, brez poškodb med zaposlenimi in brez posledic za okolje. Ob tem so pojasnili, da je območje ohlajeno, popožarne vode pa so zajete v obstoječih zadrževalnikih, kar pomeni, da ni prišlo do razlitja okolju nevarnih snovi. Proizvodnja v stolpu z linijo za pranje topil je začasno prekinjena.

Kot so še dodali, podrobnejša analiza dogodka še poteka, vzrok dogodka pa v tem trenutku še ni znan. Materialno škodo še ocenjujejo, prebivalcem, ki živijo v bližini obrata, pa preventivno svetujejo, naj se območju tovarne ne približujejo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar