Zaradi hudih poškodb umrla ženska, na katero je med martinovanjem padlo drevo

Padla lipa na trgu v Šempetru pri Gorici
Padla lipa na trgu v Šempetru pri Gorici (Foto: Anja Kristavčnik)

Ženska, na katero je sinoči med martinovanjem v Šempetru pri Gorici padlo drevo, je zaradi hudih telesnih poškodb umrla, so sporočili s policijske uprave Nova Gorica.

Kot smo poročali, se je malo po 20. uri med martinovanjem na Trgu Ivana Roba v Šempetru pri Gorici podrlo drevo. S policije so danes sporočili, da se je stara, približno deset metrov visoka trhla lipa sama od sebe prelomila pod tlemi in zrušila.

Drevo je padlo in huje poškodovalo 73-letno žensko, ki je bila pred prihodom reševalcev v nezavesti. Na kraju so ji prvo pomoč nudili reševalci, ki so jo nato odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Zjutraj so z novogoriške policije sporočili, da je ženska zaradi hudih telesnih poškodb umrla.

Na trgu je bilo sicer v času nesreče po navedbah policije nekaj deset ljudi, saj se je martinovanje že zaključevalo. Poleg policistov in reševalcev so posredovali tudi poklicni gasilci iz Nove Gorice in PGD Šempeter pri Gorici, ki so kraj dogodka zavarovali in razžagali podrto drevo.

Policija je o vseh ugotovitvah obvestila tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.