Zaradi uporabe pirotehnike poškodovanih več otrok

Črna kronika 03. Jan 202209:35 > 04. Jan 2022 14:04
pirotehnika
Profimedia

Tudi letošnje silvestrovanje je kljub številnim pozivom minilo v znamenju uporabe pirotehnike. Zaradi uporabe pirotehnike sta se v Mariboru poškodovala dva otroka. Eden je huje poškodovan, saj naj bi mu petardo razneslo v roki. Na Primorskem se je zaradi uporabe petard otrok opekel.

V mariborskem univerzitetnem kliničnem centru (UKCM) so na silvestrsko noč in na prvi dan leta obravnavali tri poškodbe, do katerih je prišlo zaradi uporabe petard in raket. Poškodb je bilo več kot prejšnje leto na silvestrovo, so zapisali v bolnišnici.

Med njimi sta tudi dva otroka, ki sta se poškodovala zaradi pirotehničnih sredstev. Nesreča s petardami se je zgodila 1. januarja dopoldne, okoli 11.30, v Rogozi, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Eden izmed otrok se je poškodoval huje, drugi pa lažje. Da je prišlo do hude poškodbe, ki bo osebo po nepotrebnem zaznamovala za vse življenje, so potrdili tudi v bolnišnici. Po poročanju Slovenskih novic naj bi mlajšemu šolarju petardo razneslo v roki. Policisti dogodek še preiskujejo, prav tako še preiskujejo tudi morebitno kazensko odgovornost.

V UKC Maribor so po novoletnih praznikih znova pretreseni nad izjemnim davkom, ki ga pirotehnika zahteva. “Ponovno opozarjamo na nevarnost uporabe pirotehničnih sredstev s strani neusposobljenih oseb in si želimo, da v prihodnje do podobnih poškodb ne bi več prihajalo,” so sporočili.

Med uporabo petard se je poškodoval tudi otrok iz okolice Hrpelj. Otrok je na igrišču našel tri petarde, jih povezal in prižgal. Ob tem se je opekel po nogah, poročajo Primorske novice.

Kmalu po polnoči pa so primorski policisti obravnavali še 14-letnika, ki je metal prepovedane petarde. Posumili so, da odvržene petarde niso edine, ki jih ima pri sebi. Zasegli so mu skupno 138 prepovedanih močnih petard, so še poročale Primorske novice. Zoper njega bodo napisali obdolžilni predlog.