Zaradi prometne nesreče je bila gorenjska avtocesta pri Kranju dlje časa zaprta

Črna kronika 04. Feb 202416:16 > 22:07 1 komentar
Foto GARS Kranj
Foto: GARS Kranj

Na gorenjski avtocesti se je popoldne pri priključku Kranj vzhod proti Avstriji zgodila prometna nesreča. Zaradi razjasnitve okoliščin je bila avtocesta dlje časa popolnoma zaprta.

Gorenjski policisti so bili danes okoli 14. ure obveščeni o hujši prometni nesreči na gorenjski avtocesti v smeri Karavank. Nesreča se je zgodila, ko je kombinirano vozilo zapeljalo v obcestni jarek, se prevrnilo in trčilo v drevo.

Po podatkih policije je 52-letni hrvaški voznik ob vožnji po avtocesti zapeljal levo na prehitevalni pas, kjer je najprej trčil v sredinsko betonsko ograjo, od koder je zapeljal desno izven vozišča na travnato brežino, kjer se je s kombijem večkrat prevrnil in obstal ob varovalni mreži avtoceste, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Poleg voznika je bilo v kombiju še pet odraslih potnikov. Dva potnika nista bila telesno poškodovana, voznik in trije potniki pa so bili telesno poškodovani.

Prvo pomoč na kraju jim je nudilo zdravstveno osebje in jih z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili tudi gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj, ki so zavarovali kraj dogodka, poškodovanim osebam pa skupaj z reševalci nujne medicinske pomoči nudili prvo pomoč in jih prenesli v reševalna vozila.

Promet na odseku Kranj vzhod in Kranj zahod je bil oviran dobre štiri ure. Zaradi ogleda kraja nesreče je bila avtocesta na tem odseku zaprta dobro uro zaprta za ves promet. Obvoz je bil urejen, nastajali pa so krajši zastoji. Okoli 17. je promet po tem delu avtoceste znova stekel, do okoli 18. ure je ostal zaprt vozni pas, od takrat pa je avtocesta znova popolnoma prevozna.

Policisti za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Foto: POLICIJSKA UPRAVA KRANJ
Foto: POLICIJSKA UPRAVA KRANJ
Foto: POLICIJSKA UPRAVA KRANJ
Foto GARS Kranj Foto GARS Kranj
Foto: GARS Kranj

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje