Žensko sta prosila za vodo, nato pa jo okradla

Črna kronika 07. Nov 202214:06
vrata
Foto: PROFIMEDIA

V stanovanjsko hišo v okolici Kidričevega, v kateri je bivala starejša ženska, sta pred dnevi vstopila neznana moški in ženska in prosila za vodo. Med brskanjem po omarah sta odtujila gotovino in zlatnino, kar so ugotovili šele ostali družinski člani ob prihodu domov. Policisti so osumljena tatvine ustavili v avtomobilu pri Gorišnici.

Po ugotovitvah policistov sta osumljenca hrvaška državljana.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so bili policisti obveščeni o tatvini v stanovanjski hiši v okolici Kidričevega v začetku novembra. Do hiše, v kateri je bila tedaj starejša oškodovanka, je okoli 10. ure pristopila ženska, ki je povprašala po ostalih družinskih članih in prosila za vodo.

Ko ji je oškodovanka želela natočiti vodo, je ženska vstopila v hišo in oškodovanko vprašala, kje spi, pri tem pa začela brskati po njenih omarah. Čeprav je oškodovanka žensko opozorila, da tam nima kaj početi, je tujka odšla še v drugo nadstropje, v hišo pa je vstopil tudi moški in odšel za žensko. Po nekaj časa sta hišo zapustila.

Policisti so bili obveščeni o dogodku ob kasnejšem prihodu družinskih članov. Ti so namreč ugotovili, da sta neznanca iz hiše ukradla gotovino in zlatnino.

Policisti so nato v okolici Gorišnice ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih označb z dvema hrvaškima državljanoma, ki sta ustrezala opisu osumljencev. Med zbiranjem obvestil so opazili, da je eden od osumljencev odvrgel predmet, ki bi lahko izviral iz kaznivega dejanja.

Na podlagi zbranih obvestil so policisti v nadaljevanju obema odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine in jima odredili pridržanje. Zoper tujca sledi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Policisti ob tem pozivajo javnost k previdnosti in preventivnim ukrepom. Ljudem svetujejo, da so pozorni na sumljiva vozila in osebe v okolici svojega doma ter da o tem obvestijo policijo na telefonsko številko 113. Vedno naj zaklepajo vrata, zapirajo okna in doma ne hranijo večjih vsot denarja. Neznancev naj ne spuščajo v svoj dom, pogovor z njimi pa naj opravijo na varni razdalji. V pogovorih s sumljivimi osebami naj vzbujajo prepričanje, da niso sami doma.

“Ko vas ni doma, imejte v hiši oziroma stanovanju prižgano luč in se dogovorite s sosedi, naj bodo pozorni tudi na vaš dom,” še svetujejo policisti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar