Življenje poškodovane 88-letnice ni več ogroženo, policisti prijeli osumljenca

Črna kronika 03. Nov 202308:33 > 09:05
policijski trak
Fotografija je simbolična (Foto: Bobo).

Policisti so našli in prijeli 40-letnika, ki naj bi včeraj na območju ljubljanskega Viča huje poškodoval 88-letnico. Življenje ženske ni več ogroženo, ostaja pa na zdravljenju v kliničnem centru.

V četrtek zvečer je znani storilec v eni od stanovanjskih hiš na območju Viča v Ljubljani z ostrim predmetom huje poškodoval 88-letno žensko, s katero je v sorodstvenem razmerju. 40-letnega osumljenca so policisti našli in prijeli na območju Viča, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Osumljenec se pri prijetju ni upiral, pri tem ni bil nihče poškodovan. Policisti so 40-letniku odvzeli prostost.

Poškodovano 88-letnico so včeraj z reševalnim vozilom prepeljali v ljubljanski klinični center. Po do zdaj znanih podatkih, ki jih je danes sporočila policija, pa njeno življenje ni več ogroženo, ostaja pa na zdravljenju v kliničnem centru.

Ogled kraja kaznivega dejanja, pri katerem sta bila prisotna tudi dežurna preiskovalni sodnik in državni tožilec, je zaključen. Motiv za dejanje še ni znan. Preiskava še poteka, pri tem pa bodo policisti poskušali razjasniti tudi motiv za dejanje.

V preteklosti so policisti 40-letnega osumljenca že obravnavali za eno kaznivo dejanje z elementi nasilja. Policisti bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo, so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.