Zaradi stavke Lufthansa odpovedala številne lete, tudi iz Ljubljane

Gospodarstvo 26. Jul 202215:32 > 15:34 0 komentarjev
Lutfhansa
PROFIEMDIA

Nemška letalska družba Lufthansa bo zaradi sredine stavke letališkega osebja odpovedala več kot 1.000 letov v in iz svojih vozlišč v Frankfurtu in Münchnu. Odpovedi letov naj bi prizadele približno 134.000 potnikov. Odpovedani so tudi vsi Lufthansini leti iz Ljubljane.

Stavka se bo po napovedih sindikata Verdi, ki je letališko osebje pozval k stavki, začela v sredo ob 3.45 in naj bi trajala do četrtka do 4. ure.

Kot so danes povedali v Fraportu Slovenija, ki upravlja z ljubljanskim letališčem, je Lufthansa zaradi stavke odpovedala tudi sredine lete v Frankfurt in München z Brnika. Tako so odpovedani jutranji odhod v Frankfurt, popoldanski prihod iz Münchna in odhod, popoldanski prihod iz Frankfurta in odhod ter večerni prihod iz Frankfurta.

Poleg vozlišč v Frankfurtu in Münchnu bodo prizadeti tudi leti v Düsseldorf, Hamburg, Berlin, Bremen, Hannover, Stuttgart in Köln.

Na Verdijev poziv k stavki se je kritično odzval glavni kadrovski direktor Lufthanse Michael Niggemann, ki je povedal, da zgodnje zaostrovanje po le dveh dneh pogajanj v krogu kolektivnih pogajanj, ki so bila doslej konstruktivna, povzroča ogromno škodo. “Stavka vpliva na naše potnike med največjo potovalno sezono in dodatno močno obremenjuje naše zaposlene v že tako težki fazi letalskega prometa,” je še dodal.

Pričakovana stopnja udeležbe v sredini stavki je visoka, je sporočil Verdi. Strokovni vodja sindikata Marvin Raschinsky pa je dejal, da bo vplivala tudi na druge letalske družbe, saj stavkajoči opravljajo storitve tudi drugim podjetjem.

Lufthansa se s težavami sooča že celo poletje, saj je bila zaradi pomanjkanja delovne sile letošnje poletje primorana odpovedati že okoli 6.000 letov v in iz svojih nacionalnih vozlišč v Frankfurtu in Münchnu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!