Dars javne uslužbence poziva, naj ostanejo doma

Slovenija 26. Apr 202413:09 > 18:46 26 komentarjev
Prometni zastoji proti Avstriji
Foto: Nik Bertoncelj/BOBO

Dars je na ministrstvo za javno upravo (MJU) poslal dopis, v katerem predlaga, da bi zaposleni v javni upravi ob prometno najbolj obremenjenih dneh v maju delali od doma, so nam potrdili na MJU. S tem naj bi poskušali izboljšati pretočnost prometa ob kritičnih dneh.

Družba za avtoceste (Dars) je na ministrstvo za javno upravo poslala dopis, v katerem predlaga, naj zaposleni v javni upravi ob najbolj prometno obremenjenih dneh v maju delajo od doma. Gre za prvi tak poziv Darsa.

Dars v dopisu ministrstvo opozarja, da se bo s prvomajskimi prazniki na slovenskih cestah začela gneča. Dnevnim migrantom na poti v službo se bodo pridružili turisti, ravno to pa je razlog za poziv, navaja Dars. Dodali so, da je prometno najbolj kritično območje Ljubljane. Glede na pretekle izkušnje so na Darsu prepričani, da bi delo od doma v javni upravi pripomoglo k boljši pretočnosti prometa v okolici prestolnice.

Ministrstvu so predložili nabor datumov, ko bo stanje na cestah najhujše. “Predlagamo, da preučite možnosti, da bi se v navedenih dneh delo v javni upravi v čim večjem obsegu opravljalo od doma,” so pozvali na Darsu.

Kot so nam pojasnili, so dopis poslali prejšnji petek, med naslovniki pa so bili poleg MJU še ministrstvi za okolje, podnebje in energijo ter za infrastrukturo, Mestna občina Ljubljana in Nacionalni center za upravljanje prometa. Odgovora naslovnikov po navedbah Darsa še niso prejeli.

MJU: Poteka razprava v okviru vladne delovne skupine

Na MJU so za N1 potrdili prejem dopisa. Dodali so, da so ga prejeli ta teden. Iz njihovega odgovora izhaja, da je Dars dopis poslal v skladu z razpravo delovne skupine, ki jo vodi ministrstvo za okolje, podnebje in energijo (MOPE), zato smo se za več pojasnil obrnili nanje.

Za N1 so na MOPE pojasnili, da je bila medresorska delovna skupina, v kateri so predstavniki več ministrstev, pa tudi Darsa in Mestne občine Ljubljana, ustanovljena lani, njen namen pa je obvladovanje zastojev na cestah v okolici Ljubljane. V pripravi je več različnih ukrepov, med katerimi so infrastrukturni, upravljalski in mehki ukrepi, so dodali.

Obveščanje o kritičnih dneh, ko na avtocestnem omrežju pričakujejo okrepljen prometni tok in zastoje, je del mehkih ukrepov, so razložili na MOPE. Potekalo naj bi tako, da Dars s kritičnimi datumi v prometu seznani MJU, ta pa poziv o delu od doma preda državnim organom, ki “v okviru možnega omogočijo delo od doma na kritične dneve”. Po naših neuradnih informacijah sicer dogovor o veljavi in obveščanju glede ukrepa še ni bil popolnoma dogovorjen.

strokovnas
Delo od doma (Foto: PROFIMEDIA)

Naknadno so z MJU za N1 sporočili, da vlada lahko poda samo usmeritve in priporoči organom državne uprave glede ureditve dela na domu, zato je tudi sprejela že omenjene smernice za hibridni način dela. “Končna odločitev je na predstojniku organa,” so odgovorili z ministrtsva “Pomeni, da bi tudi v konkretnem primeru vlada lahko podala zgolj usmeritve oziroma bolj verjetno, ker gre za konkretni primer, priporočilo glede dela na domu,” so še dodali.

Dopisa MJU ni posredoval državnim organom, saj so ga šele prejeli, zato “odločitev v zvezi s tem, še ni sprejeta”. “V vsakem primeru, pa je delo od doma možno zgolj v primeru, ko to omogoča delovni proces,” so še za N1 pojasnili. Vsak del javne uprave ima namreč svoja pravila in možnosti za delo od doma, odločitve glede načina dela pa sprejema in presoja predstojnik organa.

Po naših neuradnih informacijah naj MJU ne bi nameravalo prisluhniti Darsu. Kot pravijo naši viri, je namreč to ministrstvo med tistimi, ki nikakor ne podpirajo dela od doma, nekateri resorji pa so temu zelo naklonjeni. Mogoče je slišati tudi razmišljanja, da bi morala odločitev sprejeti vlada. Ta sicer prihodnji teden ne bo zasedala.

Na MOPE pa so v zvezi z delom od doma še pojasnili, da je obseg dela od doma tudi dodatno reguliran in omejen, a da imajo državni organi nekaj prožnosti pri prilagajanju dni, ko delavci lahko delajo od doma. “Gre za ukrep, ki bo prispeval k zmanjševanju zastojev na kritične dneve, ne bo pa sam po sebi rešil problema,” so prepričani. Usmeritve za hibridni način dela v državnih organih je avgusta 2022 podala tudi vlada.

Spodbujanje dela od doma je navedeno tudi med ukrepi, ki jih za zmanjšanje izpustov iz prometa predvideva NEPN (Nacionalni energetski in podnebni načrt). Podnebni svet, ki je znanstveno posvetovalno telo vlade, pa je na zadnji seji predlagal ukrep omejitve hitrosti na avtocestah na 120 oziroma 110 km/h. To bi, kot kažejo izkušnje iz tujine, tako povečalo pretočnost kot zmanjšalo izpuste.

Kdaj na Darsu pričakujejo največ gneče?

Gneča na slovenskih cestah se bo v maju začela s prvomajskimi prazniki, trajala pa bo ves mesec, predvsem pa ob koncih tedna. Ob petkih popoldan bo povečan zlasti promet proti Hrvaški, ob nedeljah pa v obratni smeri, proti Avstriji.

“Pričakujemo prometno izredno intenziven mesec maj. Po nastopu prvomajskih praznikov, ki veljajo za prometno najbolj obremenjene v letu, sledi še nekaj drugih praznikov,” je Dars zapisal v današnjem sporočilu za javnost.

Med prometno najbolj obremenjenimi dnevi bodo krščanski prazniki gospodov vnebohod 9. maja, binkošti 19. maja in binkoštni ponedeljek 20. maja ter sveto rešnje telo 30. maja. Dva izmed teh padeta na četrtek, kar bo po napovedih Darsa povzročilo mešanje turističnega in prazničnega prometa z dnevnimi migracijami.

Prazniki v tujini močno obremenijo slovenske ceste

Praznik dela prvega maja praznujejo v večjem delu Evrope, med drugim tudi v Avstriji, Nemčiji, Švici, na Nizozemskem, Poljskem in v delu Belgije. Do konca maja se zvrstijo tudi šolske počitnice na Češkem, Hrvaškem, Danskem.

Kako močno prazniki v tujini vplivajo na pretočnost slovenskih cest v času prometnih konic, je pokazala tudi včerajšnja gneča na primorski avtocesti proti Ljubljani. Tam je že zgodaj zjutraj nastalo 40 kilometrov dolgo območje zastojev iz smeri Italije, kjer so včeraj obeležili dan osvoboditve. Tudi naslednje dni znova pričakujemo povečan promet, pretočnost bodo ovirala tudi dela.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje