Nov radar v Ljubljani: postavljen je v coni 30

Slovenija 25. Jul 202212:55 > 13:58
radar, Bohoričeva ulica
Foto: Uroš Kokol/N1

Ljubljanski mestni redarji so kupili nov radar in postavili še eno ohišje. Na prehitre voznike bo radar prežal v centru mesta.

Na prehitre voznike v Ljubljani preži vse več radarjev. Prejšnji teden (21. julija) so mestni redarji začeli uporabljati tudi novo ohišje za merjenje hitrosti na Bohoričevi ulici 15 – pri Pediatrični kliniki. Na tem območju je poleg Pediatrične klinike tudi UKC Ljubljana, vrtec in osnovna šola, hitrost pa je omejena na 30 kilometrov na uro.

Mestno redarstvo kupilo nov radar

“Z namestitvijo novega ohišja ter nakupom merilnika hitrosti za nadzor želimo še dodatno umiriti hitrost na naših cestah in prispevati k večji varnosti v prometu, so ob tem zapisali na občini. Po Ljubljani je zdaj postavljenih 18 ohišij, v katerih je izmenično nameščenih pet radarskih naprav.

radar, Bohoričeva ulica, Pediatrična klinika
Uroš Kokol/N1

Tudi na Tržaški cesti bodo merili hitrost

V drugi polovici avgusta bo radar občasno nameščen tudi v ohišje na Tržaški cesti 74, v neposredni bližini Osnovne šole Vič. Mestni redarji imajo sicer za lov na prehitre voznike na voljo tudi dve vozili, v katerih sta nameščeni samodejni merilni napravi.

Radar
N1

Kje v Ljubljani vas lahko ujame radar

Ohišja, v katerih so izmenično nameščene stacionarne samodejne merilne naprave, so v Ljubljani nameščena na naslednjih lokacijah: Celovška cesta 269, Cesta Dolomitskega odreda 94, Dolenjska cesta 43, Roška cesta 17, Slovenčeva ulica 15, Slovenska cesta 36, Zadobrovška cesta 55, Samova ulica 9, Opekarska cesta 11, Aljaževa ulica 45, Cesta v Mestni log 45, Kajuhova ulica (št. odseka 211141), Pot Rdečega križa (pri stanovanjskem bloku na naslovu Ježkova ulica 5), Cesta dveh cesarjev 32, Cesta dveh cesarjev 104B, Bohoričeva ulica 15 in Tržaška cesta 74.

Kot pravijo na občini, so redarji v prvi polovici letošnjega leta zabeležili kar 27.267 prekoračitev hitrosti. “Kot najbolj obremenjeni lokaciji ostajata Cesta v Mestni log 45 in Aljaževa ulica 45. Tudi iz Letnega poročila o delu policije za leto 2021 izhaja, da je neprilagojena hitrost še vedno eden od najpogostejših vzrokov prometnih nesreč z najhujšimi posledicami,” so zapisali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.