Boter japonske animacije naj bi snemal zadnji film pred upokojitvijo

Kultura 06. Jun 202308:56 0 komentarjev
Hayao Miyazaki
Prizor iz animiranega filma Priness Mononoke. (Foto: PROFIMEDIA)

Japonski režiser Hajao Mijazaki naj bi za filmski studio Ghibli snemal še zadnji animirani film pred upokojitvijo, piše britanski časnik The Guardian. Premiera filma pod angleškim naslovom How Do You Live? je na Japonskem predvidena za 14. julij, prihod filma pa ne bo pospremljen ne z uradnim napovednikom ne z drugimi promocijskimi dejavnostmi.

Producent Tošio Suzuki je v intervjuju za japonsko revijo Bungej Šunju povedal, da bo film Kako živiš? premiero doživel brez napovednikov in reklam. Po njegovih besedah je “to tisto, kar si filmski gledalci po tihem želijo”.

Po pisanju The Guardiana ljubitelji Mijazakijevih filmov kljub omenjenemu niso povsem brez informacij. V produkcijski hiši Ghibli so že decembra lani objavili plakat, Mijazaki pa je v intervjuju leta 2017 razkril nekaj podrobnosti o filmu in povedal, da ga je navdihnil istoimenski roman Genzaburoja Jošina iz leta 1937, vendar film ni filmska priredba tega literarnega dela. Pripravljal naj bi ga od leta 2016.

Mijazaki je leta 2003 prejel oskarja za najboljši animirani film za Čudežno potovanje, nominiran pa je bil še dvakrat, in sicer za filma Čarovnik Howl in gibljivi grad leta 2006 in Veter se dviga leta 2014. Leta 2015 je prejel častnega oskarja.

Prizor iz filma Čudežno potovanje. (
Prizor iz filma Čudežno potovanje. (Foto: PROFIMEDIA)

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!