Člani Depeche Mode razkrili vzrok smrti Andyja Fletcherja

Kultura 30. Jun 202218:40 0 komentarjev
Andrew Fletcher
PROFIMEDIA

Člani britanske glasbene skupine Depeche Mode so razkrili vzrok smrti svojega klaviaturista, ustanovnega člana skupine Andyja Fletcherja, ki je umrl 26. maja. 60-letni Fletcher je umrl zaradi razslojitve žilne stene, ki je redka, a življenjsko ogrožajoča bolezen.

Na zahtevo družine Andyja Fletcherja sta druga dva člana skupine Depeche Mode, Martin Gore in Dave Gahan, razkrila rezultate obdukcije v izjavi, ki sta jo nedavno objavila na Instagramu.

“Želeli smo si vzeti trenutek in odgovoriti na izpovedi ljubezni do Andyja, ki smo jih bili deležni od vseh vas v zadnjih nekaj tednih,” se začne njuna objava. Dodala sta, da je, čeprav je njegova smrt prišla “veliko, veliko prehitro, preminil naravno in brez daljšega trpljenja”.

Gore in Gahan sta prav tako omenila, da so že pripravili spominsko slovesnost za Fletcherjem. “Prejšnji teden smo v Londonu slavili Andyjevo življenje. Lepa slovesnost in druženje z nekaj solzami, a polno izjemnih spominov na to, kdo je Andy bil, zgodb o naših skupnih časih in nekaj poštenega smeha,” sta še zapisala.

Fletcher je bil de facto manager in govorec Depeche Mode. Začetki te legendarne skupine segajo nazaj v konec 70. let prejšnjega stoletja, ko je Fletcher začel glasbeno ustvarjati skupaj z Vinceom Clarkom in Martinom Gorejem v skupini Composition of Sound. Ko se jim je pridružil pevec David Gahan, so nastali Depeche Mode.

Clarke je leta 1981 skupino zapustil, zamenjal ga je Alan Wilder. Tudi on je skupino leta 1995 zapustil, nakar je bil Depeche Mode do leta 1998 trio, dokler se Fletcherju, Gahanu in Goru nista pridružila še Christian Eigner na bobnih in Peter Gordeno na klaviaturah. Leta 2020 je bila skupina sprejeta v dvorano slavnih Rock’n’Rolla.

Med najbolj znane uspešnice Depeche Mode spadajo Personal Jesus, Just Can’t Get Enough, Everything Counts, I Feel you in druge.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!