Direktorica Kinodvora podpredsednica evropskega združenja kinematografov

Kultura 25. Maj 202314:27 0 komentarjev
Kinodvor, kino
Bor Slana/ BOBO

Združenje kinematografov Europa Cinemas ima novo vodstvo ter člane organizacijskega odbora. Dolgoletnega direktorja Claude-Erica Poirouxa je po 30 letih na tem mestu nasledila Fatima Djoumer. Direktorica Kinodvora Metka Dariš je postala podpredsednica, funkcijo podpredsednika organizacijskega odbora pa bo opravljal tudi Mathias Holtz iz Švedske.

Fatima Djoumer, dolgoletna izvršna direktorica združenja, je ob nastopu nove funkcije med drugim povedala: “Združenje bo Poirouxu večno hvaležno, saj je njegova vizija omogočila izgradnjo obsežne in raznolike mreže kinematografov. Ta še naprej neprestano išče inovativne načine izboljševanja svoje vloge tako v filmskem ekosistemu kot pri razvoju občinstev. Europa Cinemas ima izjemno aktivne člane, ki se zavzemajo za raznolikost, vključevanje in inovacije, zato bomo še naprej usmerjali njihove strasti v praktično izvedbo. Ponosni smo na razvoj mreže in izjemno partnerstvo s programom MEDIA Evropske komisije.”

Poiroux je dodal, da so z ustanovitvijo mreže in njenim razvojem ter s pomočjo dolgoletne podpore programa MEDIA Ustvarjalna Evropa od samih začetkov prikazovalce krepili v njihovih programskih odločitvah za prikazovanje evropskega filma kot tudi v dinamičnih in inovativnih strategijah za razvijanje in obnavljanje občinstev.

Kinodvor je že vrsto let aktiven in cenjen član združenja, direktorica Metka Dariš je od lani tudi članica sveta direktorjev, v zadnjih treh letih pa je s primeri dobrih praks ljubljanskega mestnega kina vodila že pet delavnic Europa Cinemas Audience Development and Innovation Lab, ki se posvečajo razvoju občinstev in ustvarjanju močnih in zvestih kino skupnosti, so sporočili iz Kinodvora.

Mednarodno združenje kinematografov Europa Cinemas povezuje 3.060 platen v 744 mestih v 38 državah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!