Drugi poskus: razpis za direktorja Kina Šiška bo ponovljen

Kultura 15. Dec 202316:59 2 komentarja
Otvoritev center Rog
Župan Ljubljane Zoran Janković (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Razpis za direktorja javnega zavoda Kino Šiška bo ponovljen, so po zaključenem razpisu pojasnili na Mestni občini Ljubljana. Odločitev o tem je na svoji seji v tem tednu sprejela komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Razpis za direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška je Mestna občina Ljubljana (Mol) objavila po tem, ko je ljubljanski mestni svet konec septembra razrešil dotedanjega direktorja Simona Karduma, ki je postal član uprave RTV Slovenija.

Kot smo poročali, so na razpis prispele tri prijave, popolni prijavi pa sta oddala dotedanji pomočnik direktorja za menedžment in finance Mitja Bravhar, ki ga je mestni svet po Kardumovem odhodu imenoval za v. d. direktorja, ter glasbeni urednik in novinar na Valu 202 Žiga Klančar.

Od kandidature sta nato, kot smo že pisali, odstopila, k čemur ju je pozval župan Zoran Janković. Na mestu direktorja Kina Šiška naj bi si namreč želel sedanjega direktorja Slovenskega mladinskega gledališča Tiborja Miheliča Syeda. Na redni novinarski konferenci je župan pojasnil, da v tej funkciji vidi nekoga, ki bo zagotovil, da se bo delo, ki ga je začel Kardum, nadaljevalo na isti ravni.

Mihelič Syed je pojasnil, da bo kandidat za direktorja postal, ko in če bo objavljen nov razpis ter ko in če se bo nanj prijavil, nato pa ga bodo prepoznali kot ustreznega kandidata s formalnimi pogoji. Zato je trenutno še vse “zgolj v domeni hipotetičnega”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje