Jamajški glasbeniki na nogah: prepovedano predvajanje glasbe o drogah in orožju

Kultura 15. Okt 202209:07 0 komentarjev
Glasba
PROFIMEDIA

Jamajški glasbeniki so kritični do odločitve tamkajšnjih oblasti, ki so prepovedale predvajanje glasbe na radiu in videoposnetkov, ki poveličujejo kriminalne dejavnosti. Po njihovem mnenju bo ukrep pri zmanjševanju kriminala neučinkovit in je namenjen sam sebi.

Jamajka je prepovedala predvajanje glasbe na radiu in videoposnetkov, ki poveličujejo kriminalne dejavnosti. Odločitev neodvisne komisije za radio in televizijo je v skladu s “spodobnostjo in standardi”, je nedavno pojasnil minister, pristojen za informiranje, Robert Morgan.

Minister Morgan je ob tem dodal, da svoboda izražanja ni omejena. Jamajški glasbeniki, med njimi dobitnik grammyja Stephen “Di Genius” McGregor, so odločitev o prepovedi že kritizirali. “Leta 2022 nihče iz mlajše generacije prostovoljno ne posluša radia. Po mojem mnenju naj bi ta ukrep zgolj pokazal: Poglejte, nekaj delamo,” je na Twitterju objavil na Jamajki rojeni Di Genius in menil, da so tovrstni ukrepi neučinkoviti.

Nadzorni organ je med drugim prepovedal distribucijo pesmi, ki opevajo uporabo drog ali nedovoljeno posedovanje orožja. Kot so zapisali, bi tovrstne vsebine lahko ustvarile napačen vtis, da je kriminal sprejet del jamajške kulture, ter da bi na tak način tudi mladi mislili, da so te nezakonite dejavnosti del običajnega življenja.

Jamajka ima že leta eno najvišjih stopenj umorov na svetu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!