Kako igralka joče

Kultura 30. Apr 202306:07 0 komentarjev

Igralka Polona Juh nam je razložila, na kakšen način na odru zajoče.

Znana in velikokrat nagrajena igralka Polona Juh je bila gostja v N1 podkastu, kjer je med drugim odgovorila na vprašanje, na kakšen način kot igralka zajoče na odru. Pojasnila je, da so se na akademiji to učili po Stanislavskem (“vzameš neki substitut in si to prikličeš”) in po šoli Stelle Adler, kot neko tehnikalijo. “Jaz v to ne verjamem. Verjamem samo v svoj princip, v svoj način, kako do tega pride. Že znotraj vloge vzpostavljam vse te vzvode na takšen način, da ko me situacija vživljanja pripelje do tega trenutka, se to zgodi,” je pojasnila.

“Ne uporabljam nobenih tehnik in verjamem samo v to. Tudi zato, ker se mi zdi, da lahko samo na takšen način sprožaš emocijo pri publiki. Z vsemi tehnikalijami pa se mi zdi, da ni pravega rezultata, če lahko temu tako rečem.”

Polona Juh je slišala, da nekatere igralske osebnosti ne verjamejo igralkam, ki na odru jočejo, in meni, da se je to verjetno nanašalo prav nanjo. “Vem pa, da ta igralka tega ne zna.”

“Strinjam se s tem, da mora jokati publika v dvorani, ampak to ne pomeni, da jaz na odru ne bom jokala, če me situacija privede do tega.” Polona Juh torej – če povemo laično – na odru joče “iz sebe” in ker se tako zelo poistoveti s čustvom.

Celoten pogovor s Polono Juh – tudi o odnosu do umetnosti, mizoginiji, o njenih stališčih, načinu dela … o igralski poti, ljubezni, starših, aktualnih projektih – lahko gledate ali poslušate v spodnjem posnetku:

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!