Nekdanji ameriški predsednik Obama dobil prestižno televizijsko nagrado

Kultura 04. Sep 202214:28 0 komentarjev
Barack Obama
Marco Bello/RUTERS

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama je prejel ameriško televizijsko nagrado emmy za najboljšega pripovedovalca v dokumentarni seriji Naši veliki nacionalni parki (Our Great National Parks).

Po Nobelovi nagradi za mir je nekdanji ameriški predsednik Barack Obama prejel še prestižno televizijsko nagrado emmy za petdelno serijo o narodnih parkih po vsem svetu. Dokumentarne oddaje je ustvarila Obamova produkcijska hiša Higher Ground, piše BBC.

Obama ima poleg Nobelove nagrade že dva grammyja, s tem pa je na dobri poti, da postane član kluba “egot”, to je peščica tistih, ki so prejeli tako grammyja, oskarja, emmyja in tonyja.

Dokumentarna serija, ki je predvajana na pretočni platformi Netflix, prikazuje naravne lepote s petih celin, med drugim sta slikovito opisani čilska Patagonija in Indonezija.

Obama, ki je v kategoriji za najboljšega pripovedovalca med drugim premagal Davida Attenborougha, Lupito Nyong’o in Kareema Abdul-Jabbaro, je postal šele drugi predsednik v zgodovini ZDA, ki je prejel to prestižno televizijsko nagrado. Pred njim je emmyja dobil Dwight Eisenhower, slednji si je leta 1956 nagrado prislužil z vodenjem televizijske novinarske konference.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!