Nesreča v ljubljanski operi: na operni pevki padla kulisa

Kultura 10. Maj 202411:04 3 komentarji
SNG Drama Ljubljana
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

V SNG Opera in balet Ljubljana se je takoj po včerajšnji predstavi Madama Butterfly zgodil nesrečni dogodek, saj je na operni pevki padel del kulise. Bili sta poškodovani.

Kot je danes poročal Radio Prvi, se je včeraj zvečer na predstavi Madama Butterfly skladatelja Giacoma Puccinija v SNG Opera in balet Ljubljana zgodila delovna nesreča.

V ljubljanski operi so potrdili, da se je nesrečni dogodek sinoči res zgodil. Se pa ta, kot so pojasnili za N1, ni zgodil med predstavo, temveč takoj po njej. “Predstava je že stekla, ko se je odpel stenski element kulise,” je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi ljubljanske opere Barbara Čepirlo. Kot je dodala, predstave ni bilo treba prekiniti.

Incident se je iz do zdaj še nepojasnjenih razlogov zgodil za zaprto zaveso pred zaključnim poklonom nastopajočih, je še dejala Čepirlo. Ob tem je pojasnila, da se je odpela kulisa in padla na tla, pri tem pa poškodovala pevki, zato so ju pregledali na urgenci, vendar sta že v domači oskrbi.

Omenjena predstava je bila zadnja pred načrtovanim premorom in je stekla do konca, tako da tudi vračil vstopnic ne bo, je še dodala. “Do premiere, ki bo 23. maja, ni bilo predvidenih drugih predstav. Premor je bil načrtovan in ni posledica nesreče. Takrat bosta tudi pevki verjetno nadaljevali nastope,” je še pojasnila Čepirlo in poudarila, da nesreča ni bila tako usodna, kot se je morda slišalo, ko je kulisa padla po tleh.

Preiskava okoliščin še vedno poteka, vendar po do zdaj znanih podatkih ni šlo za človeško napako, temveč tehnično težavo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje