Objavljen napovednik za Deklino zgodbo: Hočeš spopad? Boriva se!

Kultura 25. Avg 202216:39 0 komentarjev

Hulu je objavil nov napovednik za distopično dramo Deklina zgodba. June je znova pripravljena na prelivanje krvi.

Peta sezona se začenja tam, kjer se je prejšnja končala. V napovedniku nagrajene distopične drame je videti nekdanjo deklo June Osborne, ki jo igra Elisabeth Moss, tarčo Serene Joy Waterford (Yvonne Strahovski). Ob koncu prejšnje sezone je June z drugimi deklami ubila njenega moža, svojega nekdanjega poveljnika Freda Waterforda (Joseph Fiennes). Pri tem sta pomagala tudi poveljnika Joseph Lawrence (Bradley Whitford) in Junin ljubimec Nick Blain (Max Minghella). Po krvavem umoru se June pripravlja na soočenje z njegovo nosečo soprogo.

“Bil je pošast. Ustanovni oče Gileada je vzel našo državo. Moral je plačati za to, kar je storil,” je slišati June. “Ubila sem ga in to mi je bilo tako zelo všeč.”

Serena June napove maščevanje. Da bi June odgovarjala za svoje dejanje, je Serena pripravljena uporabiti vse vire znotraj Gileada. “Serena ima ves svet za sabo,” reče June o Waterfordovi vdovi. “Sem jo prinaša, Gilead.” Jane soprog Nick opozori: “Gilead te želi videti trpeti. Moraš se zaščititi.” Nemogoče je verjeti, da bi Gilead spregledal deklo, ki je ubila svojega poveljnika. “Ne verjamem, da bodo to dopustili,” reče Mark Tuello (Sam Jaeger).

A to ne pomeni, da Serene ne skrbi bitka z June. “Ne drzni si mi reči, da me lahko zaščitiš pred njo!” Serena v joku pove Tuellu.

Še pred izidom napovednika je Hulu delil kratek napovednik.

“Sem vam rekla”

Serija Deklina zgodba je nastala na podlagi istoimenskega romana Margaret Atwood iz leta 1985. Doslej si je prislužila 75 nominacij za nagrado emmy in petnajstkrat ga je osvojila.

V peti sezoni pa ne bo nastopila zvezdnica Alexis Bledel, ki je upodobila Emily Malek. Maja je objavila, da po dolgem premisleku ne bo nastopila v prihajajoči sezoni. “Večno bom hvaležna Bruceu Millerju, da je napisal tako resnične in odmevne prizore za Emily, Hulu, MGM, igralski zasedbi in ekipi za njihovo podporo,” je rekla.

Teme, ki jih obravnava Deklina zgodba, med njimi pravica do svobodne volje in odločanja o lastnem telesu, so po junijski odločitvi vrhovnega sodišča v ZDA postale še pomembnejše. Z razvejitvijo sodbe Roe proti Wadu so ženske v več zveznih državah ostale brez pravice do splava.

Po odločitvi sodišča je 82-letna Atwood na Instagramu objavila fotografijo, na kateri drži kavno skodelico z napisom sem vam rekla.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!