Paul McCartney le spregovoril o razpadu skupine the Beatles

Kultura 11. Okt 202119:18 0 komentarjev
Paul McCartney
Diego Vara/REUTERS

V prihajajočem intervjuju za BBC Radio 4 je glasbenik Paul McCartney, član britanske glasbene zasedbe the Beatles, po dolgih letih spregovoril o razpadu ene najslavnejših skupin prejšnjega stoletja.

Ko je leta 1970 razpadla največja skupina v britanski glasbeni zgodovini the Beatles, so se pričela ugibanja o tem, kaj je pripeljalo do razpada skupine.

Zdaj, več kot pol stoletja kasneje, je eden izmed vokalistov Paul McCartney razkril, da je bil zares John Lennon tisti, ki si je prvi zaželel konca Beatlov, poroča CNN.

V prihajajočem intervjuju za BBC Radio 4 je novinarju Johnu Wilsonu povedal: “John je nekega dne vstopil v sobo in rekel: Zapuščam Beatle. Rekel je: To je precej razburljivo. Kot, da bi se začel ločevati. In potem smo mi ostali, da smo pobrali preostale košče,” je dejal McCartney v napovedniku za intervju, ki bo predvajan 23. oktobra.

Frustracije, ki so trajale pol stoletja

Novinar Wilson v intervjuju izpostavlja, da je McCartney sicer res tožil nekdanje člane skupine, da bi prekinil njihovo poslovno sodelovanje, ga pa je številčno obtoževanje za razpad skupine “frustriralo pol stoletja”.

McCartney je v intervjuju povedal, da se je Lennon odločil za izstop iz skupine, saj se je želel posvetiti aktivizmu, med drugim gibanju “bagizem”, v katerem sta z ženo Yoko Ono namesto običajnih oblek nosila torbe, da bi ljudi pozvala, naj ne sodijo drugih glede na njihov videz.

“Bistvo je bilo res v tem, da si je John z Yoko ustvaril novo življenje,” je dejal McCartney. “S tem se ne moreš prepirati.”

McCartney je razpad glasbene zasedbe opisal kot “najtežje obdobje” svojega življenja in dejal, da si je takrat predstavljal, da bi – če Lennon ne bi predlagal razpada – skupina lahko še leta ustvarjala glasbo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!