Po koncu serij Leninov park in Dolina rož prihaja Golobov novi roman Koma

Kultura 22. Jan 202211:15 > 14:39 0 komentarjev
Tadej Golob
Aljaž Uršej/N1

Trenutno širna Slovenija ob nedeljah zvečer na televiziji Slovenija gleda serijo Leninov park, ki ji bo takoj po razkrinkanju morilca sledila Dolina rož, obe pa sta nastali po knjigah avtorja uspešnic Tadeja Goloba. No, pisatelj in njegova založba Goga pa sta že napovedala izid novega romana o inšpektorju Birsi - Koma.

Pisatelj Golob je že večkrat povedal, da snov za romane črpa tudi iz svojega življenja, zato niti ni čudno, da tudi inšpektor nepričakovano zdrsne v hribih. Tako se roman Koma začne, ko se Taras Birsa, višji kriminalistični inšpektor Policijske uprave Ljubljana, zbudi iz kome in ne ve, kaj ga je doletelo.

Padel naj bi z grebena Polhograjske Grmade, priljubljene izletniške točke Ljubljančanov, kamor je šel na popoldanski tek. Med okrevanjem – polomil si je 12 kosti, od tega vse vratne vretence, in utrpel krvavitve v možganih – poskuša sestaviti dogajanje zadnjega poletja in primera, za katerega je bil zadolžen ter je očitno padel na sodišču. Obenem vse bolj spoznava, da bi ta primer in njegova nesreča lahko bila povezana. Po Sloveniji razsajata avtoritarna oblast in covid.

Tadej Golob
Aljaž Uršej/N1

Tadej je sicer v Studio Cityju Marcelu Štefančiču ml. povedal, da je upal, da bo Virus edini roman, v katerem eno od vlog igra tudi covid-19, a se je očitno uštel. Epidemija namreč še kar traja tudi v Komi, ki naj bi luč sveta ugledala v prvi polovici leta 2022.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!