Priljubljena pisateljica razkrila, da ima agresivno obliko raka

Kultura 18. Apr 202409:12 0 komentarjev
Sophie Kinsella
Sophie Kinsella je v objavi na družbenem omrežju Facebook zapisala, da se boj z rakom pogosto zdi osamljen in zastrašujoč. (Foto: PROFIMEDIA)

Priljubljena pisateljica ljubezenskih romanov Sophie Kinsella je s svojimi oboževalci delila žalostno novico. Razkrila je, da so ji konec leta 2022 diagnosticirali agresivno obliko možganskega tumorja.

Znana britanska avtorica ljubezenskih zgodb Sophie Kinsella je včeraj razkrila, da so ji konec leta 2022 na možganih odkrili rakav tumor.

Pisateljica, ki je najbolj znana po seriji knjig Strastna zapravljivka, je zbolela za glioblastomom. Gre za najpogostejši rakavi tumor možganov, hkrati pa za najbolj smrtonosno in agresivno obliko možganskega tumorja.

54-letnica, katere pravo ime je Madeleine Sophie Wickham, je oboževalce z diagnozo seznanila prek javne objave na Facebooku. V njej je tudi zapisala, da že prejema zdravljenje s kemoterapijo in radioterapijo. Dodala je, da je bila prav tako že operirana in da se zdravi v Univerzitetni bolnišnici v Londonu, kjer prejema “odlično oskrbo”.

“Novice nisem delila prej, ker sem želela najprej poskrbeti za otroke. Da so od mene slišali in v zasebnosti sprocesirali, kaj se dogaja, kakšna bo naša nova normalnost,” je razložila. S partnerjem imata štiri sinove in eno hčerko, piše BBC.

Ob koncu objave je Kinsella dodala, da je rahlo utrujena, a da se sicer počuti dobro. “Moj spomin pa je še hujši, kot je bil,” se je nekoliko pošalila. Družini in bližnjim prijateljem se je zahvalila za podporo, zdravstvenim delavcem pa za oskrbo.

Zadnja knjiga Sophie Kinsella je izšla oktobra leta 2023. Prvi dve knjigi v seriji Strastna zapravljivka pa sta leta 2009 dobili tudi filmsko adaptacijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!