Slab mesec za prijavo za vodenje Moderne galerije

Kultura 14. Okt 202310:23 0 komentarjev
moderna galerija
Moderna galerija (Foto: Arsen Perič/BOBO)

Do 13. novembra so odprte prijave za direktorja Moderne galerije, ki jo kot vršilka dolžnosti od julija letos vodi kustosinja in muzejska svetovalka Martina Vovk.

Ministrstvo za kulturo je v petkovem Uradnem listu objavilo razpis za direktorja Moderne galerije. Kandidati za vodenje tega javnega zavoda morajo med drugim poznati njegovo področje dela, k prijavi pa predložiti tudi vizijo poslovanja zavoda za mandat. Zadnji rok za prijavo je 13. november.

Za vodenje galerije se lahko pripravijo kandidati z izobrazbo, ki je po zakonodaji uvrščena na 8. raven. Imeti morajo najmanj pet let delovnih izkušenj ter med drugim tudi znanje enega tujega jezika na višji ravni ter enega tujega jezika na osnovni ravni, piše v razpisu.

Izbranega kandidata bo po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta imenoval minister, pristojen za kulturo, za obdobje petih let, med drugim še piše v Uradnem listu.

Od 1. julija letos Moderno galerijo kot v. d. vodi kustosinja in muzejska svetovalka Martina Vovk, ki jo je na to mesto imenovala ministrica za kulturo Asta Vrečko, potem ko je sprejela ponujeni odstop dotedanjega direktorja Aleša Vaupotiča.

Vaupotič je bil na mesto direktorja Moderne galerije imenovan aprila 2021, v tem času pa so bili na ministrstvu po lastnih navedbah deležni več opozoril glede slabega vodenja zavoda. V javnih pismih so na slabo vodenje opozarjali zaposleni in organi zavoda, pozvali so ga tudi k odstopu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!