Znana Rubensova slika na dražbo: prodali bi jo lahko za 30 milijonov evrov

Kultura 26. Feb 202308:32 0 komentarjev
slika, rubens
PROFIMEDIA

Maja bo dražbena hiša Sotheby's naprodaj ponudila sliko flamskega slikarja Petra Paula Rubensa. Slika, ki je bila več let na ogled v Metropolitanskem muzeju na Manhattnu, bi po ocenah lahko dosegla vrednost okoli 30 milijonov evrov.

Za sliko flamskega slikarja Petra Paula Rubensa bi na dražbi v New Yorku po oceni strokovnjakov lahko iztržili do 30 milijonov dolarjev. Okoli leta 1620 naslikano delo z naslovom Portret moškega kot boga Marsa, ki prikazuje moškega v oklepu, bo dano na dražbo v maju, so sporočili iz avkcijske hiše Sotheby’s.

Slika je po pisanju nemške tiskovne agencija dpa iz zbirke Marka Fischa in Rachel Davidson, nazadnje je bila več let na ogled v Metropolitanskem muzeju na Manhattnu.

Rubens se je rodil v kraju Siegen v Nemčiji kot sin protestantskih emigrantov. Po očetovi smrti leta 1587 se je preselil v Antwerpen. Učil se je pri A. van Noortu in O. van Veenu. Od leta 1600 se je izpopolnjeval v Italiji. Od leta 1608 je v Antwerpnu vodil slikarsko delavnico.

Njegov opus obsega tako oltarne slike velikih dimenzij kot čutne akte in dramatične kompozicije. V njem je najti tudi intimnejše slike, kot je znameniti Kožušček, v katerem je v slikarskem jeziku izrazil ljubezni do svoje druge žene Helene Fourment.

Bil je spoštovan slikar in ugleden, bogat meščan. Opravljal je diplomatske posle v Parizu, Londonu in Madridu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!