Umrl je član legendarne skupine Faraoni Enzo Hrovatin

Enzo Hrovatin
Avditorij Portorož

V 62. letu starosti je umrl član skupine Faraoni Enzo Hrovatin.

Zaradi bolezni je umrl Enzo Hrovatin, pevec in kitarist skupine Faraoni. Star je bil 61 let. Bil je avtor in izvajalec zimzelenih glasbenih uspešnic, kot so Mi ljudje smo kot morje, Ti znaš, Solinar, Ne bom pozabil na stare čase, Tu je moj dom in Peškador. Skupini Faraoni se je pridružil leta 1983.

“Uspešnic je bilo veliko in ravno zasedba Ferdo Maraž, Enzo Hrovatin, Slavko Ivančič, Piero Pocecco in Nelfi Depangher jih je posnela največ,” je ob 45-letnici delovanja skupine povedal Depangher. Hrovatin je po njegovih besedah razlog, da so Faraoni začeli razmišljati o lastni glasbi.

Od glasbenika so se poslovili v Avditoriju Portorož. “Poslovil se je Enzo Hrovatin. Član legendarne skupine Faraoni in avtor skladb nam je v trajen spomin zapustil številne uspešnice, kot so E tristemente, Solinar, Ne bom pozabil na stare čase, Ti znaš, Tu je moj dom … Iskreno sožalje svojcem,” so zapisali na Facebooku.

“Danes se je za vedno poslovil Enzo Hrovatin, legendarni član Faraonov, avtor številnih uspešnic in glasbenih hitov. Bil je velik umetnik, v njem je prebivala velika umetniška duša, tako glasbena kot slikarska. Enzo, prijatelj moj, počivaj v miru, pogrešal te bom,” pa je na družbenem omrežju glasbenemu kolegu v spomin zapisal eden najboljših slovenskih kitaristov in član Big Banda RTV Slovenija Primož Grašič.

Faraone je leta 1967 ustanovil Valter Soša, zasedba pa se je precej spreminjala. Najbolj priljubljeni so bili v 80. letih prejšnjega stoletja, ko so si kot spremljevalni bend delili odre z največjimi zvezdami tedanje jugoslovanske estrade. Leta 2007 je skupina neuradno prenehala delovati, a so se po besedah Depangherja z veseljem odzvali na povabilo organizatorjev dogodka ob 45-letnici njihovega delovanja. Ta se je leta 2013 odvil v portoroškem avditoriju. Na Melodijah morja in sonca so slavili kar trikrat, prvič leta 1992 s skladbo E tristemente, nato pa še z Mi ljudje smo kot morje in Kar je res, je res. Leta 1997 so prejeli zlatega petelina za najboljšo pop skupino.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.