Umrl zvezdnik iz romantične klasike Love Story

Kultura 09. Dec 202308:12 1 komentar
Igralec Ryan O'Neal
Igralec Ryan O'Neal (Foto: Danny Moloshok/REUTERS)

Ameriški igralec Ryan O'Neal, ki je bil za vlogo v romanci Love Story iz leta 1970 nominiran za oskarja, je umrl v starosti 82 let, je sporočil njegov sin.

Igralčeva družina ni razkrila vzroka smrti, vendar so O’Nealu leta 2001 diagnosticirali kronično levkemijo in leta 2012 raka na prostati, poroča BBC.

Igral je tudi v uspešnicah iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja What’s Up, Doc?, Paper Moon in A Bridge Too Far.

Njegov sin je rekel, da je njegov oče “hollywoodska legenda. Pika.”

“Moj oče je danes umrl mirno, njegova ljubeča ekipa ga je podpirala ob strani,” je v petek na Instagramu zapisal Patrick O’Neal. Dodal je, da je bil njegov oče vedno njegov junak.

Hollywoodksa zvezda igralca Ryana O'Neala
Zvezda Ryana O’Neala na hollywoodskem pločniku slavnih (Foto: PROFIMEDIA)

S televizije na velika platna

O’Nealova robata privlačnost ga je izstrelila iz televizijskih melodram v filmsko zvezdo z vlogo v Ljubezenski zgodbi. Igral je vlogo študenta Harvarda, ki se zaljubi v študentko delavskega razreda, ki jo je igrala Ali MacGraw.

Film po mnenju Ameriškega filmskega inštituta spada med 10 najbolj romantičnih vseh časov.

Leta 1972 je igral v komediji What’s Up, Doc?, skupaj z Barbro Streisand. Z njo je spet igral v filmu The Main Event leta 1979.

“Zelo žalostna novica o smrti Ryana O’Neala,” je Streisand objavila na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju. “Bil je zabaven in šarmanten in ostal bo v spominu,” je dodala.

Skupaj s hčerko Tatum O’Neal je leta 1973 zaigral v komični drami Paper Moon. Takrat le devetletna Tatum je “ukradla predstavo” in prejela oskarja za stransko vlogo.

O’Neal je nastopil tudi z zvezdniško zasedbo v vojnem epu A Bridge Too Far iz leta 1977 in v filmu Barry Lyndon (1975) kultnega režiserja Stanleya Kubricka.

Burno zasebno življenje

Njegova zvezda je ob koncu sedemdesetih ugašala. Na naslovnicah ga je obdržalo le njegovo burno zasebno življenje, še piše BBC.

Poročen je bil dvakrat. Najprej z igralko Joanno Moore, s katero je imel dva otroka, vključno s Tatum, nato pa z emmyjem nagrajeno igralko Leigh Taylor-Young, s katero je imel sina Patricka.

Toda O’Neal je bil znan tudi po svoji dolgoletni in burni romanci z igralko Farrah Fawcett. To razmerje je trajalo od leta 1979 do 1997 in nato od leta 2001 do smrti Fawcett leta 2009.

Igralec Ryan O'Neal
Igralec Ryan O’Neal (Foto: PROFIMEDIA)

V intervjuju s Piersom Morganom leta 2011 je O’Neal dejal, da ga ponoven ogled njegovega filma Love Story “pravzaprav vznemirja”.

“Farrah sem izgubil zaradi raka in samo sprašujem se, zakaj se je to zame odvilo tako,” je dejal O’Neal.

Sin Patrick se je poklonil tudi očetovi dolgoletni ljubezni. “Zdaj se spet srečata. Farrah in Ryan. Strašno jo je pogrešal. Kakšen objem mora biti to. Spet skupaj.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje