V Libanonu želijo prepovedati filmski hit tega poletja

Kultura 09. Avg 202322:24
Barbie
Foto: PROFIMEDIA

V Libanonu si filma Barbie ne bo mogoče ogledati. Državni vrh, ki je začel postopek za prepoved predvajanja v kinodvoranah, meni, da spodbuja homoseksualnost in nasprotuje verskim normam.

Filma Barbie si v kinodvoranah v Libanonu, kot kaže, ne bo mogoče ogledati. Tamkajšnje kulturno ministrstvo je namreč začelo proces za prepoved predvajanja, o čemer bo sicer dokončno odločilo ministrstvo za notranje zadeve.

Dolgo pričakovani filmski hit tega poletja naj bi namreč po mnenju kulturnega ministra Mohammada Mortade promoviral homoseksualnost in bil v nasprotju z verskimi normami. Kulturni minister je v izjavi, ki jo povzema Guardian, navedel, da film promovira istospolno usmerjenost in spreminjanje spola, poleg tega pa naj bi tudi “zanemarjal pomembnost družine”.

Filma o Barbie si sicer ne bodo mogli ogledati tudi v Vietnamu. Tam je cenzorje zmotil zemljevid, ki sporno območje v Južnokitajskem morju označi za kitajsko. Omenjeno območje si namreč lastita tako Vietnam kot Kitajska.

Film z Margot Robbie v glavni vlogi je po svetu požel izjemen uspeh, saj je s prodajo vstopnic v nekaj tednih prinesel milijardo dolarjev. Ob hkratnem izidu še enega pričakovanega filma – gre seveda za film Oppenheimer – pa je po svetu zakrožila tudi skovanka Barbenheimer, ki je poskrbela za kopico šal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.