V ljubljanski Drami drevi sklepni koncert glasbeno-gledališkega projekta

Kultura 21. Apr 202409:33 0 komentarjev
SNG Drama Ljubljana
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Na velikem odru ljubljanske Drame bo drevi zazvenel zadnji koncert glasbeno-gledališkega projekta Ars in Drama Srce šansona. Nastopili bodo vokalisti Jure Ivanušič, Andraž Hribar, Jadranka Juras, Patetico, Bossa de Novo, Janez Škof, Metod Banko in Nina Strnad, Duo Zajtrk, Aleksandra Ilijevski, Saša Tabaković, Hostnik pa Krečič in Marko Boh.

Bogati opus slovenskih skladb na slovenska besedila bosta Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija predstavila pod vodstvom dirigenta Matjaža Mikuletiča, ki je tudi prispeval vse priredbe.

Koncert slovenskih šansonov bo z Igorjem Velšetom povezovala Alma Kužel, programska vodja prireditve in urednica oddaje na Arsu Srce šansona, ki bo po njem spregovorila tudi sami izvajalci, so sporočili iz gledališča.

Koncert se bo začel ob 20. uri. Spremljati ga bo mogoče tudi v neposrednem prenosu na tretjem programu Radia Slovenija – programu Ars.

Veliki oder SNG Drama Ljubljana se ponaša z odlično akustiko in je zato postal tudi občasno glasbeno prizorišče. V sezoni 2022/23 so predstavili novo glasbeno-gledališko platformo Ars in Drama, v okviru katere sta združila ustvarjalne moči program Ars – ljubljanska Drama in v dveh sezonah ponudila sedem koncertov.

V zadnji sezoni – tik pred nocojšnjim sklepnim koncertom – je cikel Ars in Drama ponudil štiri glasbene večere. Po razprodanih prvih treh koncertih – oktobrskem gala večeru, posvečenem legendarnemu slovenskemu jazzistu Jožetu Privšku, in novembrskem poklonu skupine QuatroPorTango slovitemu argentinskemu ustvarjalcu Astorju Piazzolli – je bil v izjemno hitrem času razprodan tudi koncert Nine Strnad in njenega jazz banda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!