V Pulju drevi otvoritev osrednjega hrvaškega filmskega festivala

Kultura 16. Jul 202218:40 0 komentarjev
arena, pulj, filmski festival
PROFIMEDIA

V Pulju se drevi začenja osrednji hrvaški filmski festival. Otvoritveni film 69. festivala je Šesti avtobus režiserja Eduarda Galića. Slovenija bo zastopana s štirimi filmi, med njimi sta dve koprodukciji.

Projekcije bodo letos po napovedih organizatorjev potekale tako na tradicionalnem prizorišču v puljski Areni, kot tudi na Kaštelu in kopališču Ambreli, v Kinu Valli in Istrskem narodnem gledališču, prvič pa tudi na Brionih, v Rovinju in Poreču.

Po besedah umetniškega vodje Pava Marinkovića bo gledalcem poleg zanimivega nacionalnega programa na voljo tudi bogat mednarodni program in številne koprodukcije, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

V hrvaškem tekmovalnem programu bodo prikazali deset filmov, med njimi koprodukcijski Illyricvm s slovensko udeležbo. Prvenec hrvaškega režiserja Simona Bogojevića Naratha bo na festivalu imel tudi svetovno premiero.

Koprodukcijski film Nebesa srbskega scenarista in režiserja Srdjana Dragojevića s slovensko udeležbo se je uvrstil v mednarodni tekmovalni program.

V program posebnih projekcij se je uvrstil celovečerni igrani film Orkester slovenskega režiserja Matevža Luzarja, otroški program festivala Pulica pa bo odprl prvi slovenski božični film Kapa režiserja Slobodana Maksimovića.

Festival bo potekal do 24. julija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!