Vlada predlagala imenovanje novih članov upravnega odbora Prešernovega sklada

Kultura 13. Jun 202422:05 0 komentarjev
prešernov sklad, prešernove nagrade
Bobo

Vlada je predlagala imenovanje 15 novih članov upravnega odbora Prešernovega sklada. Dosedanjemu odboru se namreč septembra letos izteče štiriletni mandat.

Vlada je na dopisni seji predlagala imenovanje novih članov upravnega odbora Prešernovega sklada. To so Manca G. Renko, Diana Koloini, Vesna Pajić, Zdenka Badovinac, Bogdan Benigar, Boštjan Vuga, Mika Cimolini, Urška Jež, Jaruška Majovski, Saša Pavček, Alma R. Selimović, Rok Vevar, Matevž Luzar, Goran Milovanović in Dušanka Zabukovec.

Dosedanjemu upravnemu odboru Prešernovega sklada se v septembru letos izteče štiriletni mandat, zato je potrebno novo imenovanje. Upravni odbor Prešernovega sklada sestavlja 15 članic in članov, ki jih na predlog vlade imenuje državni zbor iz vrst kulturnih ustvarjalcev ter uglednih strokovnjakov s področja kulture. Predlog se oblikuje po izvedenem javnem pozivu zainteresirani javnosti za predlaganje kandidatov za člane upravnega odbora. Člani upravnega odbora se imenujejo za štiri leta.

Ministrstvo za kulturo je javno objavilo poziv zainteresirani javnosti za predlaganje kandidatov za člane upravnega odbora, ki je se zaključil 15. aprila. Na javni poziv je pravočasno prispelo 23 predlogov. Izmed teh je predlagan seznam 15 kandidatov, oblikovan na podlagi uravnotežene zastopanosti različnih področij kulture in umetnosti, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!