Vroče poletne dni bo popestrilo tudi Ormoško poletje

Kultura 24. Jun 202211:01 0 komentarjev
Ormož
Denis Žuran/Občina Ormož/FACEBOOK

V Ormožu se z današnjo slovesnostjo na predvečer dneva državnosti začenja tudi dvotedenski festival Ormoško poletje. Tamkajšnji zavod za turizem, kulturo in šport je s pripravil bogat program, v katerem bodo lahko domačini in obiskovalci do 8. julija izbrali zabavno popestritev ob preživljanju vročih poletnih dni.

Na praznično soboto bo v grajskem parku popoldne za najmlajše potekal Rožmarinkin festival, v sklopu katerega bosta na ogled otroški predstavi ter sprejem za ormoške novorojence v zadnjih treh letih, zvečer pa bo na sporedu še koncert Ditke in Ferija Lainščka ob predstavitvi novega albuma.

Nedelja bo namenjena monokomediji Jureta Ivanušiča Od tišine do glasbe, v nadaljevanju festivala pa ob vseh otroških, glasbenih in športnih dogodkih organizatorji izpostavljajo tudi koncert s humorjem “dinamitk” Alenke Godec, Damjane Golavšek in Simone Vodopivec Franko, stand up predstavo Tadeja Toša ter zaključni koncert skupine Tabu v petek, 8. julija.

Današnja praznična slovesnost in odprtje festivala bo ob 18. uri pred Grajsko pristavo, v programu pa bodo sodelovali učenci Glasbene šole Ormož, Pihalni orkester Glasbene šole Ormož in mlada pesnica Sandra Kumer. Po dogodku ormoški atletski klub pripravlja 19. nočni ulični tek.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!