Pogreb Akija Rahimovskega bo v četrtek v družinskem krogu

Kultura 24. Jan 202221:27 > 22:32 3 komentarji
Aki Rahimovski
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/BOBO

V soboto je pretresla novica o smrti pevca hrvaške zasedbe Parni valjak Akija Rahimovskega. Kot je sporočila skupina Parni valjak, bo pogreb glasbenika v četrtek, odvil se bo v krogu družine in prijateljev. Pokopan bo na zagrebškem pokopališču Mirogoj.

”Slovo od Akija Rahimovskega bo v četrtek ob 15. uri na zagrebškem pokopališču Mirogoj,” so sporočili na Facebook strani skupine Parni valjak. Pogreb bo, kot je razvidno iz sporočila, potekal v krogu družine in prijateljev.

Rahimovski je v 67. letu starosti umrl v soboto v novomeški bolnišnici. Zadnja leta je hrvaški glasbenik živel v Novem mestu s slovensko partnerico Barbaro, s katero je leta 2020 dobil tudi hčerko. Rodil se je leta 1955 v Nišu, hitro pa se je z družino preselil v Skopje. Njegov oče je bil profesor glasbe, zato ne preseneča, da se je že pri sedmih letih v glasbeni šoli učil igrati klavir in peti.

Že kot najstnik je bil član več glasbenih zasedb, denimo Grupa Vakuum, Krvna braća in Grupa Torr. Leta 1975 pa je s Huseinom Hasanefendićem – Husom, Jurico Pađenom in Vladimirjem Mihaljekom Miho ustanovil tisto, ki se je zapisala v srca množic. V prvotni zasedbi sta bila tudi bobnar Srećko Antonioli in kitarist Zlatko Miksić – Fuma.

Parni valjak je v svoji več kot štiridesetletni karieri izdal šestnajst studijskih albumov, štirinajst singlov, pet koncertnih albumov, štiri kompilacije in dva koncertna DVD-ja. Pesmi, kot so Sve još miriše na nju, Uhvati ritam, Zastave, Lutka za bal, Ljubavna, Prokleta nedjelja in Jesen u meni, so odmevale po nabito polnih stadionih in se prebile v stalni repertoar prijateljskih druženj in praznovanj.

Smrt pevca skupine Parni valjak tako odmeva po vseh državah nekdanje Jugoslavije, po medijih in na družbenih omrežjih pa se vrstijo izrazi sožalja, žalosti in spominov. Spominov na besede in glas, ki so nas zaznamovali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje