Znanih 16 glasbenikov, ki se bodo pomerili na Emi

Kultura 19. Dec 202120:20 0 komentarjev
ema
RTV

Strokovna komisija je izbrala 16 skladb in izvajalcev, ki se bodo predstavili v dveh predizborih Eme 2022, ki bo potekala februarja in na kateri bomo izbirali slovenskega predstavnika za Evrovizijo.

Februarja se bodo na izboru za slovenskega predstavnika na 66. Evrovizije pomerili Anabel, Batista Cadillac, Bowrain & Brina, BQL, David Amaro, Eva Moškon, Gušti feat. Leyre, Hauptman, Jonatan Haller, July Jones, Klara Jazbec, Le Serpentine, Manouche, Mia Guček, Vedran Ljubenko in Zala Smolnikar.

Na vabilo k sodelovanju na izborih Ema freš in Ema 2022 je RTV SLO prejela 127 prijav.

V dveh predizborih Eme 2022 bomo slišali skupaj 20 novih skladb – 16 uveljavljenih glasbenikov in štiri glasbenih novincev, zmagovalcev izbora Ema freš.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali pevka in glasbenica Maja Keuc Amaya, skladatelj Matjaž Vlašič, skladatelj in aranžer Žiga Pirnat, predstavnica razvedrilnega programa in urednica oddaj Maša Kljun ter glasbeni urednik z Vala 202 Žiga Klančar, je izbrala še 16 tekmovalnih skladb uveljavljenih glasbenikov.

24 glasbenih novincev, ki so mlajši od 30 let in so izdali največ tri skladbe, pa se od konca novembra pomerja na izboru Ema freš. Po štirih tednih tekmovanj bo 24. decembra znano, katerih 14 se bo uvrstilo v drugi krog izbora Ema freš, ki se januarja s spleta seli tudi na televizijo. Štirinajsterica glasbenih novincev se bo tako potegovala za eno od štirih mest, namenjenih novincem izbora Ema 2022.

Izbor Ema 2022 bo potekal v treh večerih – v dveh predizborih in finalu. V vsakem predizboru bo nastopilo osem uveljavljenih glasbenikov in dva zmagovalca izbora Ema freš. Žirija in telefonski glasovalci bodo v vsakem polfinalu izbrali šest finalistov. Dvanajsterica izbranih bo nastopila na velikem odru finalnega izbora Ema 2022. O najboljšem bodo skupaj odločali gledalci in pet petčlanskih žirij. Zmagovalec bo postal slovenski predstavnik na 66. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo 10., 12. in 14. maja 2022 v italijanskem Torinu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!