Policija svari: le nekaj metrov med življenjem in smrtjo

Novice 26. Maj 202108:48 > 09:09 0 komentarjev
Policijski avto
Srdjan Živulovič/BOBO

Gorenjski policisti so v torkovem nadzoru prometa ugotovili več kršitev omejitev hitrosti. Voznike opozarjajo, naj vozijo po omejitvah in naj hitrost prilagodijo razmeram na cestah.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so gorenjski prometni policisti včeraj hitrost merili na cestah zunaj in znotraj naselja. Na glavni cesti Podtabor–Tržič so na omejitvi 90 kilometrov na uro  opoldan izmerili največjo hitrost 121 kilometrov na uro. To je odsek, kjer so pogosta trčenja z divjadjo in kjer se divjad zelo pogosto zadržuje. V naselju na Laborah, kjer je omejitev 50 km/h, pa so zvečer obravnavali voznika, ki je vozil 77 km/h.

Pot ustavljanja je bistveno daljša

“Že pri takih prekoračitvah je problematična pot ustavljanja, ki je bistveno daljša, kot če bi voznik vozil po omejitvah. Približna pot ustavljanja pri 50 km/h na suhi cesti je okoli 27 metrov, pri hitrosti 77 km/h pa je ta še enkrat daljša. Enako je tudi pri zaznani prekoračitvi na 90 km/h, kjer je razlika v poti ustavljanja okoli 45 metrov,” pojasnjujejo na policiji.

Kot še dodajajo, teh nekaj metrov naredi razliko med življenjem in smrtjo, in to so okoliščine, ki pomembno vplivajo na to, kakšne bodo posledice prometne nesreče. Policija zato voznike opozarja, naj vozijo po omejitvah in naj hitrost prilagodijo razmeram na cesti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!