400 intervencij: gasilci dogajanje primerjajo s tistim ob žledu

N1 video 30. Sep 202110:28 > 18:45 0 komentarjev

Na Gasilski brigadi Ljubljana takšnega števila posredovanj, kot so jih imeli v noči s srede na danes zaradi neurja v Ljubljani, ne pomnijo.

Kot je povedal Robert Okorn, so opravili skoraj 400 intervencij, število posredovanj pa lahko primerjajo le še z intervencijami ob stoletnem žledu leta 2014. Trenutno je na delu še vedno deset gasilskih enot.

Po besedah Tineta Juvana iz Gasilske brigade Ljubljana so v zelo kratkem času padle enormne količine vode, zaradi česar so v kratkem času prejeli veliko število klicev. Povečini je šlo za črpanje vode iz kleti zasebnih stanovanj in javnih objektov, opravili so tudi nekaj reševanj vozil iz poplavljenih podhodov.

Po Okornovih besedah so prvi klic za posredovanje dobili ob 20.50. Ker so ocenili, da bo šlo za dogodek večjega obsega, so takoj aktivirali prostovoljne gasilske enote in enoto za podporo vodenju, ki jih je koordinirala. V intervencijah je skupaj z Gasilsko brigado Ljubljana sodelovalo 33 prostovoljnih gasilskih društev.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje so gasilci posredovali na 54 lokacijah. Črpali so vodo iz stanovanjskih in drugih objektov, podvozov, odstranjevali podrta drevesa, čistili zamašene odtočne jaške in pogasili požar elektro omarice v trgovskem centru in poslovni stavbi v Ljubljani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!