5 lastnosti gina, ki so lahko koristne za zdravje

Magazin 09. Apr 202221:13 0 komentarjev
gin
Profimedia

Gin je ena najbolj priljubljenih pijač na svetu, najnovejše raziskave pa potrjujejo, da ima lahko ta osvežilna alkoholna pijača dober vpliv na zdravje.

Če ste ljubitelj gina, imamo odločno novico. Vaša najljubša alkoholna pijača lahko dobro vpliva na vaše zdravje, poleg tega pa vam lahko pomaga pri izgubi teže.

Gin je alkoholni liker, ki nastane ob destilaciji brinovih jagod. Zdravilne lastnosti te rastline so znane že od antičnih časov, zato lahko sklepamo, da je gin zdravilo ljudske medicine. Plod brina se uporablja v evropski in indijski gastronomiji, alpski narodi pa so ga pogosto kombinirali z zeljem in mesom ter tako pripravljali tradicionalne specialitete. Jagode, iz katerih nastane gin, pomagajo pri oteklinah, astmi, kašlju, virusnih okužbah, ščitijo prebavni sistem, spodbujajo potenje ter čistijo kri in jetra.

1. Gin pomaga pri kašlju

Brinove jagode vsebujejo eterična olja, ki dajejo ginu gladkost. Ta tekstura pomaga pri prehladu, gripi in kašlju. Pomembno je le, da gina ne hranite v hladilniku, ker mraz ubija vonjave in blagodejne učinke olja. Jagode gina delujejo kot naravno zdravilo, ki vsebuje antioksidante in protiglivične lastnosti. Če ginu dodate malo ingverja, boste dobili tradicionalno nizozemsko zdravilo za kašelj.

2. Dobro je za lase, kožo in nohte

Antioksidanti v jagodičevju naredijo kožo bolj zdravo. Brinove jagode imajo regenerativno funkcijo, zato pozitivno vplivajo na lase, kožo in nohte. Eterično olje se uporablja proti prhljaju in za spodbujanje rasti las, še posebej pa je dobro za kožo obraza, ker zoži gube. Malo olja lahko dodate losjonu za telo, pilingu ali maski.

3. Lajša menstrualne bolečine

Brinove jagode, vključno z ginom, so dobre za zdravje žensk. Ljudska medicina pravi, da je “gin juha” odlična za zdravljenje infekcijskih in vnetnih procesov v medenici. Zaradi svoje sposobnosti uravnavanja hormonskih ravni lahko gin lajša menstrualne bolečine. Prav tako lahko gin poveča libido in upočasnijo staranje.

4. Gin lahko podaljša življenje

Gin pomaga pri boljši prekrvavitvi, kar je ključ do daljšega življenja. Flavonoidi, ki jih vsebuje gin, zmanjšujejo število kroničnih bolezni, kot so bolezni srca in ožilja, rak in nevrološke motnje.

5. Pomaga pri napihnjenosti

Kot že omenjeno, so brinove jagode eden najboljših naravnih diuretikov, zato lahko gin pomaga pri napihnjenosti in okužbah sečil. Gin nas bo večkrat pregnal na stranišče, pogosto uriniranje pa pomaga, da se znebimo toksinov iz telesa in tako ostanemo zdravi.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!