Akos znova išče direktorja

Slovenija 03. Feb 202312:17 0 komentarjev
Antene na strehi
Žiga Živulovič jr./BOBO

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je ponovno objavilo javni natečaj za direktorja Agencije za komunikacijska omrežja in storitve. Prejšnji razpis je bil zaključen brez izbora.

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je objavilo javni natečaj za direktorja Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos). Tega je še s statusom vladne službe prvič objavilo konec septembra, a je bil zaključen brez izbora. Rok za prijavo na novi razpis je 13. februar. Agencijo trenutno kot v. d. še naprej vodi Tanja Muha.

Kandidati morajo imeti med drugim najmanj izobrazbo druge bolonjske stopnje oziroma sedme stopnje po nekdanjem sistemu, najmanj deset let delovnih izkušenj na delovnem mestu, ki zahteva takšno izobrazbo, biti morajo strokovnjaki na področjih, ki so v pristojnosti delovanja agencije, imeti vodstvene, organizacijske in mednarodne izkušnje ter višjo raven znanja angleškega jezika.

Predložiti morajo tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja agencije v mandatnem obdobju, iz katere mora biti razvidno, kako bi kandidat prispeval k razvoju agencije in njenih področij, predvsem z opredelitvijo prednostnih ciljev dela, aktivnosti za njihovo doseganje in merljivih kazalnikov njihove realizacije.

Izbrani kandidat bo imenovan na položaj direktorja agencije za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Tanji Muha, ki je bila za polni mandat imenovana v začetku novembra 2017, se je novembra petletni mandat uradno iztekel. Od tedaj, kot je razvidno s spletne strani agencije, opravlja funkcijo v. d. direktorice agencije.

Obdobje njenega vodenja agencije je v širši javnosti sicer zaznamovala zgodba o podelitvi brezplačnih frekvenc za testiranje in prihodnjo rabo tehnologije 5G družbi BTC, kjer se je nato po predčasno zaključenem mandatu zaradi razpada vlade pod vodstvom Mira Cerarja zaposlil Boris Koprivnikar, ki je pred tem kot resorni minister bdel tudi nad področjem telekomunikacij. Koprivnikar je sicer potem službo v BTC zapustil, a svet Akosa je ob pritiskih tedanje opozicije vladi Marjana Šarca predlagal razrešitev Muhe, do katere nato ni prišlo in direktorica agencije se je obdržala do konca mandata.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!